Plenti hæver dataloft – på fri data

Teleselskabet Plenti ændrer i vilkårene så du nu får mere data til den frie datapakke. Indviklet? Læs forklaringen her.

Plenti hæver dataloft – på fri data

Tidligere på måneden fik Danmarks nyeste mobilselskab, Plenti, debut. For adskille sig fra mængden af teleabonnementer og deres mange tale- og datapakker, slår selskabet sig på et enkelt koncept: fri data, fri tale samt frie SMS’er – og en bred underholdningspakke med blandt andet magasiner, bøger, tidskrifter, Tivoli-ture og aviser: 199 kroner per måned og alt er inklusivt.

Nærlæste du det med småt, stod det dog klart at ikke alt var inklusivt. Datadelingen, også kendt som tethering, var ikke fri. Her lød begrænsningen på 5GB per måned.

Begrænsningen har vakt kritik, for helt fri er dataen ikke, mens visse mobilapps dataforbrug kan mistolkes som værende datadeling.

Det forhold retter Plenti delvist op på, ved at firedoble databegrænsningen til 20GB per måned fra den 1. paril. Det skriver selskabet på deres Facebook side.

Sådan lyder beskeden på selskabets facebook-side

Plenti: Vi er ikke et bredbåndsselskab

Plenti vil altså fortsat begrænse visse typer dataforbrug på deres frie datapakke. Begrænsningen retfærdiggøres ved at selskabet er et mobilselskab, ikke et bredbåndsselskab. Derfor er dataen fro på mobilen, men begrænset når den deles.

Plenti råder samtidig brugere til at benytte sig af hjemmets WiFi forbindelse når magasiner, e-bøger eller lydbøger skal hentes på en anden enhed som f.eks tabletten.