Rekordomsætning i nyeste Samsung-regnskab

Samsung sælger som aldrig før - men det er især komponentproduktionen der øger omsætningen.

Rekordomsætning i nyeste Samsung-regnskab

Seneste kvartalsregnskab er glædelig læsning for Samsungs investorer. I andet kvartal 2017 opnåede tech-kæmpen et overskud på i alt 14,07 billioner sydkoreanske won, svarende til 80,2 mia. kroner. Resultatet udgør en fremgang på 72 procent i forhold til samme periode forrige år.

Den samlede omsætning løb i selvsamme periode op på 61 bio. won eller rundt regnet 350 mia. kroner – en fremgang på 20 procent i forhold til forrige år.

Læs også:  Apples seneste regnskab: både godt og mindre godt

Komponentsalget eksploderer

Hvor mobilafdelingen hidtil har været Samsungs guldæg, er det nu Samsung komponentproduktion der står bag store dele af det gode resultat.

Mens toptelefonerne Galaxy S8 og S8 Plus har udløst en lille vækst i omsætning, er profitten dalet en smule. Imens er det Samsungs salg af display, processor og lagerteknologi der er stormet frem. Samsung halvleder-produktion kun alene mønstre en profit på 8,03 bio. won.

Med sit seneste regnskab, synes Samsung at have rystet efterårets krise af sig. Den fejlslagne lancering af efterårets Galaxy Note smartphone tvang i efteråret selskabet til at nedjustere sine økonomiske udsigter drastisk.

Se også: Samsung-aktie styrtdykker: så dyr er Note 7 skandalen