Samsung Gear S3 er officiel i varianterne Classic og Frontier

Onsdag aften har Samsung løftet sløret for producentens nye smartwatch: Gear S3, som kommer i to forskellige varianter - en klassisk og en mere sporty.

Samsung Gear S3 er officiel i varianterne Classic og Frontier

Der står nye smartwatches på dagens program forud for IFA-messens begyndelse fredag den 2. september. Først kunne ASUS løfte sløret for sit nye ZenWatch 3, og nu følger Samsung op med lanceringen af sit nye smartwatch: Gear S3, som kommer de i tre varianter Classic og Frontier.

Hvad enten du er til et mere stilrent og minimalistisk eller et mere robust og sporty design, er en af de to nye Gear S3-ure muligvis noget for dig. De byder nemlig på alt det nyeste teknologi, der er inden for wearables.

Læs også: ASUS lancerer ZenWatch 3 – nu med rund skærm

”Med Gear S3 har vi valgt at udvikle vores wearable-koncept ved at tilbyde innovativ teknologi og design, der tilgodeser vores kunders unikke livsstil, hvilket var noget folk virkelig satte pris på med Gear S2. Men Gear S3 er ikke bare udviklet til at være et endnu bedre smartwatch, men også til at være et godt armbåndsur med smarte egenskaber, sofistikeret fornemmelse og et elegant design”, siger Ardelan Sohrevardi, nordisk produktchef for Tablets og Wearables hos Samsung.

Indbygget GPS og højttaler

En kærkommen tilføjelse er den indbyggede GPS, så du kan tracke din løbetur eller få rutevejledninger til køreturen uafhængigt af din smartphone. En anden tilføjelse er en lille højttaler, så du ikke kun kan besvare telefonopkald på farten, hvis du ikke lige har en ledig hånd, men også høre yndlingssangene uanset hvor du måtte befinde dig.

Gear S3 er også særlig velegnet til fitness eller udendørsaktiviteter, da Samsung har gjort uret vand- og støvafvisende lige som de seneste topmodeller som Galaxy S7 og Note 7 med en IP68-certificering. Du skal dermed ikke bekymre dig for eventuelle vandskader – det kan Gear S3 uden problemer klare.

Læs også: Officielt: Samsung Galaxy Note 7 er forsinket i Danmark

Designmæssigt er det tydeligt at se, at Gear S3 er en opfølgning af de tidligere Gear S-smartwatches. Der er nemlig samme runde skærm med den tynde kant at finde som førhen, lige som Samsung fortsætter med den unikke mulighed for at navigere i Tizen-styreystemet ved blot at køre fingeren rundt på den roterende urskive – en smart, ny og intuitiv måde, når det først er prøvet et par gange.

Samsung Gear S3 Frontier Classic
Foto: Samsung

Inde i den roterende skive gemmer der sig en 1,3” rund Super AMOLED-skærm beskyttet med det helt nye Gorilla Glass SR+ lavet specifikt til smartwatches. Med en opløsning på 360 x 360 pixels leverer skærmen en pixeltæthed på 278 pixels per tomme. Den batterisparende AMOLED-skærm sikrer, at uret kan holdes konstant tændt uden at det dræner batteriet på 380 mAh synderligt meget.

Læs også: Gorilla Glass introducer SR+: Skræddersyet til wearables

Derfor lover Samsung også op til 4-5 dages brug med uret – naturligvis alt efter hvor flittigt du bruger det. Den gode batteritid er processoren medvirkende til, som dog er af et endnu ukendt mærke og model. Den snurrer i hvert fald med en hastighed på 1 GHz og består af to kerner. Processoren akkompagneres af en større mængde RAM end de fleste andre ure på 768 MB, mens der er 4 GB lagerplads at gøre godt med.

Softwaren er traditionen tro Samsungs hjemmelavede Tizen, som langsomt, men sikkert, udbredes i takt med flere Samsung-produkter leveres med styresystemet. Softwaren kommer i version 2.3.2, hvor der nu er 10.000 apps tilgængelig.

Samsung Gear S3 Frontier Classic
Foto: Samsung

Pris og tilgængelighed

Samsung Gear S3 Classic og Gear S3 Frontier er ganske vist spækket med det seneste nye, og det har også sin pris. Uret er nemlig ikke helt billigt. 3.499 kroner skal du således af med her i Danmark, hvis du vil have fingrene i et af de to nye Gear S3-ure.

Læs også: Samsung Gear Fit2 – Multikunstner med kritisk fejl [TEST]

Det er dog endnu uvist, hvornår de lander i butikkerne. Det holder Mobilsiden.dk naturligvis et vågent øje med.

Samsung Gear S3 (Classic og Frontier): Specifikationer

 • Mål: 46 x 49 x 12,9 mm
 • Vægt: 57 gram (Classic) og 62 gram (Frontier)
 • Skærm: 1,3″ Super AMOLED med Always On Display og Gorilla Glass SR+
 • Opløsning: 360 x 360 pixels (278 pixels per tomme)
 • Processor: 1,0 GHz dual core-processor
 • RAM: 768 MB
 • Lagerplads: 4 GB
 • Forbindelser: Bluetooth 4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC, MST og GPS/Glonass
 • Sensorer: Accelerometer, Gyro, HRM og Ambient light
 • Batteri: 380 mAh (op til 4-5 dages batterilevetid)
 • Software: Tizen Wearable Platform 2.3.2
 • Rem: 22 mm (kompatibel med de fleste remme)
 • Kompatibilitet: Android 4.4 eller senere med minimum 1,5 GB RAM
 • Andet: Trådløs opladning (WPC) og IP68-klassificering
 • Pris: 3.499 kroner