Samsung overhaler sig selv med turbo-Note 4 [UPDATE]

En ny variant af Samsungs top-phablet Note 4 lanceres i Sydkorea. Den er hurtigere, mere avanceret og kommer næppe til Danmark.

Samsung overhaler sig selv med turbo-Note 4 [UPDATE]

For Samsungs har Note-serien altid været ensbetydende med tårnhøje specifikationer. Kæmpe skærm, kæmpe opløsning, tårnhøj ydelse og masser af RAM og andre digitale hestekræfter.

Galaxy Note 4 var ingen undtagelse, og er blandt de få mobiler der kan prale med Qualcomms nyeste Snapdragon 805 processor – konkurrenterne må her nøjes med 801-varianten.

I det sydkoreanske hjemland dukker en ny, endnu mere potent variant af Note 4, nu op. Motoren er ikke længere nogen udboret variant af Snapdragon 800 serien, men rettere en strukturel nytænkning døbt Snapdragon 810.

Den nye processor byder nu på 8 kerner, med den såkaldte 4+4 big.LITTLE arkitektur, hvor fire hurtigt susende kerner kan afløses af 4 mindre, strømbesparende kerner når der ikke skal løftes tunge regneopgaver. Snapdragon 810 er samtidig fremtidssikret med sin 64-bit arkitektur som tillader over 4GB RAM.

Læs ogs testen af Samsung Galaxy Note 4: Bedre, men ikke større [TEST]

Det er dog ikke den store regnekraft som Samsung fremhæver i deres turbo-Note, det er antennen. Den nye Note 4 vil understøtte ’Tri-Band Carrier Aggregation’, også kendt som LTE Cat.9. Den nye netværksforbindelse tillader hastigheder på op til 450 mbps – hvad der svarer til at kunne hente et helt album på bare et sekund, eller en 700MB video på under 20 sekunder.

Det er ikke første gang at sydkoreanerne får første prioritet fra mobilproducenterne, tidligere på året kunne de glæde sig over særligt tunede varianter af Samsung Galaxy S5 og LG G3.

Som dansker skal man ikke regne med at se Turbo-Noten lige foreløbigt. Disse særudgaver har indtil videre ikke krydset den sydkoreanske grænse og der er ingen tegn på en international lancering.

Den steroidpumpede Note vil få debut i januar og du kan læse den officielle annoncering her.

[UPDATE]: Det