Samsung på vej med seriøs OnePlus-konkurrent

Samsung er snart klar med OnePlus-konkurrent. Galaxy A90 bliver proppet med hardware fra øverste hylde, men prisen holdes angiveligt nede.

Samsung på vej med seriøs OnePlus-konkurrent

Premium-mellemklassen er hurtigt blevet populær, fordi man her får utroligt meget for pengene. Selvom de er flere tusinde kroner billigere end high-end flagskibene, så tilbyder de stadig de hurtigste chipsæt, god byggekvalitet og efterhånden også gode kameraer. Samsung har længe kæmpet med, at få en bid af kagen i dette prissegment, hvor de kinesiske smartphoneproducenter længe har domineret. Nu er de måske endelig på vej med et seriøst bud, skriver OnLeaks på Twitter.

I april måned lancerede Samsung den spændende Galaxy A80, en telefon som endnu ikke er på markedet. Men det er ikke ligefrem den hurtigste og kraftigste indmad man finder i den, på trods af prisen på 5.199 kroner, altså næsten 1.000 kroner mere end en OnePlus 7. Dens storebror, Galaxy A90, ser til gengæld ud til at have noget at byde på.

Unikt tredobbelt kamera

Samsung Galaxy A90, eller SM-A905, får ifølge rygterne en 6,7 tommer skærm uden en notch og med fingeraftrykslæser i skærmen. 

Den kommer også med et unikt tredobbelt kamera, der ligesom på Galaxy A80 vil fungerer som frontkamera. Kameraet består af en 48 megapixel primær sensor og en 12 megapixel og 5 megapixel sensor. Det unikke gemmer sig i noget Samsung kalder “Tilt OIS”. Men det vides ikke endnu hvad der gemmer sig bag dette navn.

Samsung Galaxy A80
Kameraet i Galaxy A90 skulle blive lignende det i Galaxy A80. Foto: Mobilsiden.dk

45W hurtigopladning

Samsungs seneste flagskib, Galaxy S10+, tilbyder en udmærket 15W hurtigopladning. Sammenlignet med Huaweis 40W og OnePlus’ 30W, så er det altså ikke nogen konkurrence. Det tyder dog på at Samsung også her vil opgradere i A90.

Ligesom i den kommende Galaxy Note 10, vil Galaxy A90 være udstyret med en lynhurtig 45W opladning, altså omtrent tre gange hurtigere end i Galaxy S10.

Snapdragon 855

Ligesom de andre premium-mellemklasse bud på markedet, så får Galaxy A90 Qualcomms hurtigste chipsæt til mobiler, Snapdragon 855. Det betyder at Galaxy A90 bliver den første i Samsungs A-serie nogensinde med det hurtigste Qualcomm tilbyder.

Prisen? Ja, det er stadig et godt spørgsmål. Det kunne tyde på at prisen på Galaxy A80 falder og Galaxy A90 kommer på markedet med en konkurrencedygtig pris. Om det bliver som en direkte konkurrent til OnePlus 7 og Xiaomi Redmi K20 Pro eller den lidt dyrere OnePlus 7 Pro er uvidst. Men spændende er den i hvert fald.