Samsung skal i retten for misvisende reklamer

Samsung har kørt en kampagne, hvor de påstår, at Galaxy S10-serien er bygget til Australien.

Samsung skal i retten for misvisende reklamer

Det er efterhånden almen viden, at alle producenter skamroser egne produkter. Nogle gange sker det selvfølgelig også, at producenterne overdriver deres produkters egenskaber.

Læs også: Samsungs direktør kalder Galaxy Fold-fiasko for pinlig

Denne gang er det Samsung Electronics Australia, der har været lidt for kække i deres markedsføring – i hvert fald hvis man spørger The Australian Competition and Consumer Commission, herefter ACCC, Australiens pendant til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Samsung Galaxy S10e
Mobilsiden gav Samsung Galaxy S10e 5½ stjerner.

Ifølge ACCC har Samsung vist over 300 misvisende reklamer i Australien, hvilket har fået ACCC til at hive den koreanske elektronikgigant i retten. Hele balladen omhandler en række reklamer, hvor Samsung Galaxy S10-serien bliver brugt i saltvand, selvom IP-certificeringen kun dækker ferskvand.

Det lyder umiddelbart ikke som det største tillidsbrud i historien, ikke desto mindre mener ACCC, at Samsung har vildledt australske forbrugere til at tro, at deres telefoner fortsat vil være funktionelle efter at være blevet udsat for det saltholdige vand, der omgiver Australien. Kampagnen kørte endda under sloganet, “Build for Australia”, hvilket direkte oversat til dansk betyder “Bygget til Australien. Så på den vis kan man måske godt argumentere for, at Samsung har været lidt for kække.

Udover at Samsung ikke har testet, hvilken indflydelse saltvand har på deres telefoner, så fraråder de selv at bruge telefonerne i pool- og strandområder, og eventuelle væskeskader dækkes ikke af deres garanti – heller ikke skader fra ferskvand.