Smartisan R1 er den første mobil med 1.000 GB lagerplads

Smartisan R1 er verdens første smartphone med hele 1.024 GB intern lagerplads. Det rækker til hele 55 timers 4K-videooptagelse.

Smartisan R1 er den første mobil med 1.000 GB lagerplads

En, på disse breddegrader, ukendt kinesisk producent har netop præsteret noget, som ingen andre smartphoneproducent har præsteret endnu: nemlig en mobil med hele 1.024 GB lagerplads.

Der er tale om det kinesiske mærke Smartisan, som har lanceret mobilen R1, og her kan man altså, som den første mobil i hele verden, vælge helt op til 1.024 GB lagerplads – også kendt som 1 terabyte. Det er hele 16 gange mere kapacitet end en typisk smartphone med 64 GB lager.

Læs også: Huawei Mate RS Porsche Design: Første mobil med 512 GB lager

Typisk har det været Apple, der har været længst fremme i forhold til mængden af lagerplads. Siden iPhone 7 har man nemlig kunnet vælge op til 256 GB lagerplads – noget som også stille og roligt bliver en mulighed hos et par andre producenter, senest OnePlus med flagskibet OnePlus 6.

I slutningen af marts lancerede Huawei flagskibet Mate RS Porsche Design, som var den første mobil med 512 GB lagerplads, og nu er Huawei altså lige blevet overgået med en mobil, der har den dobbelte mængde interne lagerplads.

Man kunne godt mistænke producenten for at udstyre den med langsom lagerplads i stil med microSD-teknologien for at opnå den høje kapacitet, men der er tale om den hurtige UFS 2.1-teknologi, som benyttess i de fleste nyere topmodeller.

Men hvor meget er 1.000 GB overhovedet? En gennemsnitlig 30 FPS 4K-video optaget med en smartphone fylder ifølge vores lille test i gennemsnit omkring 310 MB per minut. Det rækker med andre ord til, at man kan opbevare hele 55 timers 4K-video på Smartisan R1.

Snapdragon 856 Qualcomm
Foto: Smartisan.com

Det er langt fra kun på lagerpladsen, at Smartisan R1 kommer med det bedste af det bedste. Den drives af en Snapdragon 845-processor, mellem 6 og 8 GB RAM alt efter variant og har et 3.600 mAh stort batteri, der understøtter Quick Charge 4+. Dertil har den en 6,17” Full HD-skærm, som dækker langt det meste af fronten. Og ja, der er et hak i skærmen, som er helt magen til hakket i Essential PH-1.

Læs også: Sandisk-prototype: 1000GB lagerplads til mobilen

Telefonen koster, ikke overraskende, noget ekstra, hvis du skal have fingrene i varianten med 1 TB lagerplads – i hvert fald efter kinesiske standarder. Prisen er nemlig 8.848 kinesiske yuan, hvilket er tæt på det samme i danske kroner. Dertil skal der lægges dansk told og moms og eventuelle importgebyrer oveni, hvis du har mod på at købe et eksemplar på firmaets hjemmeside.