SONOS får Airplay 2 og nye assistenter

Det ellers så lukkede system SONOS får snart AirPlay 2. Har du et nyere SONOS produkt bliver musikafspilning snart endnu lettere.

SONOS får Airplay 2 og nye assistenter

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Elsker man som mig ikke, at rode rundt i SONOS egen app til musikafspilning, så er der gode nyheder. SONOS har tidligere været et meget lukket system, hvor man udelukkende kunne bruge SONOS appen til afspilning, men SONOS åbner stille og roligt op for nye muligheder.

Tilbage i december 2016 lukkede Spotify op for afspilning via Spotify appen, der dengang ikke virkede så godt. Det er dog blevet bedre med tiden, men der er stadig plads til forbedring.

På et nyligt afholdt event annoncerede SONOS, at de lukker op for AirPlay 2 support. Dog kun i nyere produkter.

Læs også: Disse højttalere har Google Assistent indbygget

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

SONOS med Airplay 2

Fra engang i juli måned, vil du kunne afspille musik direkte via din iPhone eller iPad via AirPlay 2, til dine SONOS højttalere. Dog gælder det ikke alle højttalere i SONOS’ sortiment, hvilket skyldes nogle begrænsninger i processorerne i de ældre produkter. De produkter der får AirPlay 2 er:

  • SONOS One
  • Play:5 (anden generation)
  • Playbase

Har du et eller flere ældre SONOS produkter, så vil du via ét af ovenstående kunne parre dem, så AirPlay 2 også kommer til at virke med alle dine SONOS højttalere.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Nye assistenter til SONOS

Udover AirPlay 2 så integrerer SONOS nu også både Amazon Alexa og Google Assistent, så deres nyligt præsenterede SONOS Beam smarthøjttaler og de andre AirPlay 2 højttalere, bliver de første til at understøtte flere assistenter på én gang.

SONOS BEAM
Ny soundbar fra SONOS: SONOS BEAM. Foto: Sonos.com

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

I første omgang kommer Amazon Alexa, og Google Assistent bliver der arbejdet på i dette øjeblik. Hvor det er klar ved vi endnu ikke. 

Apple frigav sammen med seneste iOS opdatering, iOS 11.4, AirPlay 2. For at få det til at virke med SONOS produkterne, kræver det en opdatering fra SONOS. Denne skulle blive rullet ud engang i juli måned. 

Læs også: Nu virker Spotify-appen direkte med Sonos

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni