Sony på vej med to topmodeller med 4K-skærme

Sony arbejder på to smartphones, som begge bliver udstyret med højopløselige 4K-skærme på 2.160 x 3.840 pixels ligesom Xperia XZ Premium fra februar.

Sony på vej med to topmodeller med 4K-skærme

Sony har i forvejen smartphonen Xperia XZ Premium med en 4K-skærm. Nu giver producenten den høje skærmopløsning endnu et forsøg. Der er nemlig to nye højopløselige Sony-flagskibe på vej. Det skriver hjemmesiden XperiaBlog.

De to nye oplysninger er opdaget via Sonys egen hjemmeside, hvor der bliver offentliggjort nogle tekstfiler – såkaldte UAProf-filer eller User Agent Profiler – for hver eneste Sony-enhed.

Læs også: Sonys kantløse topmobil specs er lækket

Disse tekstfiler beskriver en række oplysninger om Sonys smartphones, f.eks. hvilke filtyper, netværksteknologier og sprog de understøtter. Det mest interessante er dog telefonernes skærmopløsninger og styresystemer, som tekstfilerne også beskriver.

To mobiler på vej med 4K-skærme

I alt er otte modeller opdaget, og her er særligt to af dem interessante. Det er dem med modelnumrene H8116 og H8166. Fælles for dem er, at der i filerne står, at de en 4K-skærmopløsning – det vil sige 2.160 x 3.840 pixels eller fire gange højere end Full HD. Det er samme høje opløsning, som Sony lancerede modellen Xperia XZ Premium med tilbage i februar måned – og siden da har det været meget sparsomt med andre telefoner, der har samme høje opløsning.

Foruden den høje skærmopløsning afslører tekstfilerne også, at begge modeller ankommer med Googles nu næst seneste Android-version, 8.0 Oreo. Til sidst fremgår det også, at de udstyres med Bluetooth 5.0, hvilket dog efterhånden er blevet standarden i nyere smartphones.

Læs også: Sony: Vores næste telefoner får helt nyt design

For en uge siden dukkede de første oplysninger op om en kommende Sony-smartphone, som får et kantløst design. Den ventes at få en 5,7″ stor skærm, hvilket er lidt større end den nuværende Xperia XZ Premium. Her lød det dog også, at den vil få en 4K-opløsning, hvilket stemmer overens med de oplysninger, der nu fremgår på Sonys hjemmeside. Hvilke af de to modelnumre der passer på den rygtede model, vides dog endnu ikke.

Det er endnu uvist, hvornår de to 4K-smartphones fra Sony bliver afsløret. Det mest sandsynlige er, at telefonerne afsløres ved Mobile World Congress. Den store mobilevent skydes i gang i slutningen af februar måned, hvilket vil være præcist et år efter, at Xperia XZ Premium blev lanceret. Det vil med andre ord være den mest oplagte mulighed til at lancere en eventuel efterfølger.