Sony patent: Få strøm fra en ven trådløst

Sony har fået patent på en løsning for trådløs strøm-overførsel fra én mobil enhed til en anden.

Sony patent: Få strøm fra en ven trådløst

Hvis du før har prøvet at mangle strøm på mobilen til et middagsselskab, fest eller anden form for arrangement, så er det altid rart, hvis én i venneflokken har en oplader eller powerbank at låne ud.

Desværre er dette ikke altid tilfældet, og i de situationer ville det være rart bare at kunne “suge” strøm fra en andens mobil direkte. Det er i hvert fald også en idé, som Sony synes om.

Sony er for nylig blevet tildelt et interessant patent, der vil gøre det mulig at overføre strøm, trådløst, mellem to mobilenheder.

Se også: Er trådløs opladning død? [AFSTEMNING]

Således vil du altså kunne stjæle strøm direkte fra dine venner, frem for at skulle låne oplade-udstyr.

Konkret vil overførslen ske via teknologien Near Field Communication (NFC), og formentlig vil du skulle placere mobilerne enten ovenpå eller ved siden af hinanden – f.eks. som det ses på billedet herunder:

Selvfølgelig skal man altid tage sådanne patenter med et gran salt, og hvornår eller om vi nogensinde ser denne teknologi i brug, ja det er ikke til at sige.

Der er dog ingen tvivl om, at det kunne være rart at få en bedre og mere brugbar form for trådløs opladning, hvad end det er via en anden telefon, en Wifi-router eller andet smart.

Se også: Samsung lancerer trådløst headset sammen med Galaxy S8