Spotify sagsøgt for milliardbeløb for ulovlig streaming

Et amerikansk firma, som repræsenterer tusinder af artister, sagsøger streamingtjenesten Spotify for 9,9 milliarder kroner.

Spotify sagsøgt for milliardbeløb for ulovlig streaming

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Spotify er blevet ramt af et nyt søgsmål i milliardklassen. Nærmere bestemt 1,6 milliarder dollar eller 9,9 milliarder kroner kræves der i erstatning for ulovlig brug af tusindvis af sange på den svenske streamingtjeneste. Det skriver Reuters.

Det er firmaet Wixen Music Publishing, som den 29. december sagsøgte Spotify ved forbundsdomstolen i Californien for at anvende musik fra musikere som Tom Petty, Neil Young, Steely Dan’s Donald Fagen, Weezer’s Rivers Cuomo og Stevie Nicks uden at have de nødvendige rettigheder.

Læs også: Spotify afkræves milliarderstatning for ulovlig streaming

Wixen Music Publishing, som eksklusivt licenserer sangene fra blandt andet ovenstående kunstnere, søger derfor erstatning for det abnormt høje beløb på knap 10 milliarder kroner. Dertil ønsker firmaet, at det bliver forbudt for Spotify at distribuere dets musik.

I forbundsdomstolen oplyser Wixen Music Publishing, at Spotify ”ikke kompenserer Wixen eller sangskriverne, det repræsenterer, i tilstrækkelig grad”. Firmaet tilføjer:

”Enten en direkte licens fra Wixen eller en tvangslicens ville have givet Spotify lov til at reproducere og/eller distribuere værkerne”.

De mangelfulde licenser er ifølge Wixen blevet til, fordi Spotify skyndte sig for at blive den første større streamingtjeneste i mange lande og derfor ikke sikrede at indhente den nødvendige information om værkerne. Derfor blev der heller ikke indhentet de nødvendige licenser til de enkelte kompositioner tilhørende hvert værk.

Det er ikke første gang, at Spotify bliver sagsøgt for milliarder af kroner. Så sent som i juli måned blev streamingtjenesten sagsøgt for 2,2 milliarder kroner. Også i december 2015 blev Spotify sagsøgt for 1 milliard kroner.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni