Spotify vil begrænse store albums til betalende brugere

Spotify vil efter alt at dømme gøre udvalgte albums ekslusive for deres betalende abonnenter. Det beretter Financial Times.

Spotify vil begrænse store albums til betalende brugere

Hvis du er én af dem, som kører den gratis version af Spotify, kan du meget vel komme til at gå glip af de helt store album-lanceringer.

Streaming-giganten Spotify, der rygtes utrolig tæt på en børsnotering, er i øjeblikket ved at forny deres licensaftaler med de store pladeselskaber, og noget tyder på, at der er ændringer på vej.

Ifølge Financial Times vil Spotify forsøge at forhandle nogle billigere aftale hjem, og på den måde reducere de royalties, pladeselskaberne modtager for musikken.

Se også: Spotify tilbyder Hi-Fi-lydkvalitet – hvis du betaler ekstra

Præmissen for dette bliver dog, at Spotify vil begrænse de helt store album-lanceringer til deres betalende brugere, vurderes det.

Hvordan Spotify helt konkret vil håndtere situationen med pladeselskaberne den kommende er ikke til at sige. Det bliver dog utvivlsomt spændende at se, hvordan reaktionen blandt “gratis-brugerne” bliver, såfremt Spotify vælger at begrænse udvalget af musik.

Spotify er den klart største musikkstreamingtjeneste og har for længst rundet 50 millioner betalende abonnenter, mens yderligere 50 millioner lytter med på den gratis version af tjenesten. 

Læs også: Medier: gældskrise truer Spotify

Det næste i sagen

Der er kommet nyt til historien. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 14/2/2017 gik vi videre med sagen om Nu kan du høre Prince på Spotify og andre tjenesterKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Læs også seneste nyt om temaet her..