Trods ledelseskrise: Samsung tjener styrtende

Samsung leverer deres bedste kvartalsregnskab nogensinde - det andet i træk - til trods for ledelseskrise.

Trods ledelseskrise: Samsung tjener styrtende

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Samsung har igen leveret et forrygende kvartalsregnskab, det andet i træk, takket være en markant vækst i selskabets komponentforretning. Det skriver The Guardian.

Sammenlagt er det blevet til et overskud på 14,5 billioner sydkoreanske won, der svarer til 82,5 mia. kroner. Det giver en vækst i profitten på 148 procent i forhold til samme regnskabsperiode året før og bliver dermed det andet kvartal i træk hvor Samsung leverer en rekordindtjening.

Den samlede omsætning når også nye rekordhøjder for selskabet med et kvartalsresultat på 62.500 bio. won, omkring 356 mia. kroner, igen det største for Samsung nogensinde.

Hovedbidraget til Samsungs stærke kvartalsresultat kommer fra den boomende komponentforretning, som blandt andet fremstiller displays, halvleder som processorer og lagermoduler samt andre mobilkomponenter. Komponentafdelingen alene så dennes overskud vokse med over 200 procent til knap 10 bio. won.

Samsung skriver i deres regnskab, at den nye Galaxy Note 8 har bidraget positivt til mobilsalget, men profitten i mobilforretningen er i dette kvartal mindre end forrige år på grund af øget salg af low- og midrange telefoner.

Læs også:  Rekordomsætning i nyeste Samsung-regnskab

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Midt i en krisetid

De forrygende regnskabstal kommer bare to uger efter, at Samsung-chefen Kwon Oh-Hyon ved sin fratrædelse konstaterede at selskabet befandt sig i sin største ledelseskrise nogensinde og at de gode resultater udelukkende er ’produkter af fortidens beslutninger og investeringer’.

Før Kwon Oh-Hyon måtte selskabet se dennes tidligere fungerende adm. direktør Lee Jay-Yong fundet skyldig i korruption og falsk vidnesbyrd. Han har siden nægtet sig skyldig og dommen er appelleret.

En ny chef-trio vil fremadrettet styre Samsungs tre kerneforretninger: Kim Hyun-suk vil varetage forbrugerelektronik-afdelingen, Kim Ki-nan vil stå forrest for komponentforretningen mens Koh Dong-jin (DJ Koh) vil lede mobilafdelingen. 

Se også:  LG regnskab: Kæmpeoverskud trods krise i mobilforretning

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni