USA kan udvide deres laptop fly-forbud til europæiske ruter

USA har som en ekstra sikkerhed forbudt bærbare pc'er på flyruter fra mellemøsten. Nu vurderes det, at de vil udvide forbuddet til afgange fra europæiske lande.

USA kan udvide deres laptop fly-forbud til europæiske ruter

Hvis du er vant til til at bruge din laptop på en flyvetur til at svare mail, se film eller lignende, ja så er der dårlige nyheder på vej.

Det amerikanske sikkerhedsministerium, Department of Homeland Security, vil nemlig efter alt at dømme forbyde bærbare computere ombord på flyvere fra Europa til USA. Det skriver The Daily Beast efter at have talt med flere europæiske sikkerhedsfolk.

I første omgang bragte de amerikanske myndigheder et bærbar-forbud på alle fly mod USA fra det nordlige Afrika og mellemøsten, efter en frygt for at terrorister kan have fundet en vej til at konvertere pc’erne til bomber.

Se også: Fly forsinket efter utrolig dårlig Galaxy Note 7-joke

Ifølge mediet kunne et officielt statement komme senere i dag fra sikkerhedsministeriet, der altså formentlig vil betyde, at alle bærbare computere bliver forbudt ombord på fly med kurs mod USA – muligvis også tablets.

Indtil nu har den eneste udmelding fra officiel hånd dog været, at: “Ingen endelige beslutninger er blevet truffet angående en udvidelse af begrænsningen af store elektroniske enheder i flykabiner, dog er det under overvejelse. DHS (Department of Homeland Security) fortsætter med at evaluere “trussel-miljøet” og vil foretage ændringer, når det er nødvendigt for at holde flypassagerer i sikkerhed.”

Hvorvidt du bliver bedt om at pakke din laptop i den store kuffert, næste gang turen går mod staterne er altså endnu uvist, men ifølge flere medier, bliver vi klogere senere i dag, når de i USA kommer med en officiel udmelding.

Se denne: Nu er det ulovligt at have Samsung Galaxy Note 7 med i flyet