Vi tør ikke gå i banken på mobilen

Tjek din konti, overfør penge eller betal dine girokort via mobilen, selvom det er nemt og hurtigt - så er mange danskere utrygge ved denne nye mulighed.

Vi tør ikke gå i banken på mobilen

Omkring 73 procent af danskerne ønsker ikke at bruge mobiltelefonen til bankforretninger, viser en ny analyse fra FBR Analyse, som de har lavet for Tænk Penge.

Hele 39 procent svarer, at årsagen er de ikke er trygge ved det. Det kommer bag på Carsten Schürmann, som er lektor ved IT-Universitetet.

“Danskerne har generelt en høj tillid til teknologi, og netbank er blevet meget udbredt i Danmark. Så måske er det fordi, folk er mere bange for at miste telefonen end den bærbare computer”, siger Carsten Schürmann.

I dag kæmper bankerne også om kunderne på mobilen, og fire ud af ti banker tilbyder mobilbank apps eller browserbaseret mobilbank.

Så selvom analysen viser forbrugerne ikke er klar endnu, så gør bankerne klar i stor stil da de forventer behovet er større om et år.

»Vi tror på, at flere danskere gerne vil have denne her platform om et år. Det kan være svært at svare på, hvad ens behov er om et år. Jeg tror ikke, man kan forestille sig om et år at være en bank uden at have en mobilbank«, siger underdirektør i Nykredit Digitale Kanaler Thomas Egede Kragh til Tænk Penge.