VISA-samarbejde med iZettle stoppet

VISA har valgt at stoppe amarbejdet med den nye banebrydende betalingstjeneste iZettle.

VISA-samarbejde med iZettle stoppet

Mange små erhvervdrivende så iZettle, som en gave da betalingstjenesten blev introduceret tidligere i år. iZettle gjorde det muligt, at tage mod betaling med dankort og kreditkort med en iPhone eller iPad. Men det er i dag datid, da Visa har meddelt de ikke længere vil acceptere danskerne bruger iZettle-løsningen.

Nyheden kommer kort efter, at vi skrev iZettle også var på vej til Android.

Beslutningen fra Visa er et chok for de små butikker, som hellere vil betale et gebyr på 2,75 procent per transaktion til iZettle end investerer i prisen for en dankortterminal, der er dyr og kræver binding for mindst et år.

Video: iZettle til iPad bruges i Danmark

Det vil dog stadigvæk være muligt, at bruge iZettle som betalingsløsning, hvis der betales med et Mastercard eller Diners Club.

iZettle bruger: En skandale

Hansens Is på Islands Brygge i København er tidligere bruger af iZettle, og mener det vil få stor betydning han nu ikke længere kan bruge det svenske betalingssystem til at tage imod betaling fra kunderne.

-”Det er en skandale. Det vil få en kæmpe betydning og gå hårdt ud over min forretning,” siger indehaver Thomas Rasmussen til Politiken.dk.

Størstedelen af kortbetalingerne ved Hansens Is er med enten Visa eller dankort, og derfor er det en ringe trøst iZettle stadig kan benyttes med Mastercard eller Diners Club.

-”Når jeg tænker på, hvor stor en del af min omsætning der foregår via Visa eller dankort, så kan jeg ikke leve uden det. Det er helt håbløst. Men samtidig vil jeg helst undgå at skulle anskaffe mig en dankortterminal, hvor jeg skal binde mig for et år og betale oprettelsesgebyr,” siger han.

Problemer med sikkerheden

Grunden til, at Visa har valgt at droppe samarbejdet med iZettle kom frem mandag ved, at iZettle sendte en mail til deres 50.000 brugere i Skandinavien, hvoraf der er omkring 8.000 i Danmark.

-”Det kom som en stor overraskelse for os, at Visa har afbrudt samarbejdet. Det er til stor skade både for os og vores kunder. Desværre kan jeg ikke engang give et klart bud på, hvornår du igen kan bruge Visa via iZettle,” siger marketingchef Johan Bendz fra iZettle til Politiken.dk.

Jens Damgaard, som er landechef i Danmark udtaler også, at der aldrig har været en samarbejdsaftale mellem iZettle og Visa.

-”iZettle er startet op med en forventet godkendelse af deres system. Men indtil der foreligger en aftale, bliver vi nødt til at lukke ned for, at du kan bruge Visa til at betale med,” siger han til Politiken.

Det er ifølge Jens Damgaard sikkerheden på iZettle, som Visa ikke har godkendt. Han vil dog ikke komme ind på, hvad det præcise problem er. Men siger at enhver løsning skal være godkendt før den benyttes for at sikre håndtering af kortdata.

-”Det er derfor også helt afgørende, at alle terminaler, der modtager Visa, har været igennem en godkendelses- og certificeringsproces,” siger han.

Om iZettle inden længe vil kunne modtage Visa igen er endnu uvist. Imellem tiden kan du dog læse vores test af iZettle betalingsløsningen her.