Mobilselskaberne udskyder 3G

Mobilselskaberne udskyder 3G

Lanceringen af 3G udskydes hos både TDC Mobil, Telia og Orange – og dét, selvom de har betalt milliarder for deres 3G-licenser. Selskaberne vil dog overholde forpligtelsen i licensen, på at bygge første del af 3G-netværket inden årets udgang.

Dermed bliver "3" muligvis alene om at udbyde 3G-telefoni til danskerne i år.

Selskaberne kan nøjes med at bygge første del af netværket uden at sætte det i drift, fordi 3G-licenserne ikke indeholder krav om, at selskaberne også skal lancere produkter på deres netværk. Og det har Orange ikke tænkt sig at gøre i år, skriver Computerworld Online.

– Jeg forventer ingen kunder på vores 3G-netværk i år. Vi opretholder vores licensforpligtelser, men vi kan alligevel ikke lancere et kommercielt produkt med 30 procents dækning, fortæller koncerndirektør Morten Christiansen.

Hos TDC Mobil er meldingen at man endnu ikke kan sige, om selskabet kaster sig ud i 3G i år. Men som de siger: "Der er gode argumenter for, at lanceringen ikke er lige om hjørnet".

Det ser dermed ud til at "3" kommer til at skulle tage alle børnesygdommene i det nye 3G-net. Både hvad angår teknik, omtale og kunder.

Politikerne taget på sengen
Det kommer fuldstændigt bag på de danske politikere, at mobilselskabet 3 næppe får konkurrence inden for de avancerede og lynhurtige 3G-netværk i år.

– Det var ikke, hvad vi havde forestillet os. Vi troede, at alle ville begynde at tjene penge på det i forbindelse med udrulningen, siger Socialdemokraternes it- og teleordfører, Thomas Adelskov til Computerworld Online.