1. generation af iPhone solgt for 1,3 millioner kroner

Skyhøje priser på vintage iPhones – 1,3 millioner kroner for en model fra første generation er der nu en, der har betalt.

1. generation af iPhone solgt for 1,3 millioner kroner

Det seneste hotte emne i tech-verden udsprang fra nyheden om, at en førstegenerations iPhone er blevet solgt for fantastiske 190.000 dollars på en auktion.

Det svarer til 1,3 millioner kroner. Den var stadig i ubrudt emballage, har 4GB hukommelse og kom først på markedet i 2007.

Den gang kostede den 499 dollars. Den første iPhone i Danmark var iPhone 3G og den kostede cirka 5.500 kroner.

Se også: Priser på iPhones

Voldsom efterspørgsel på gamle originale iPhones 

Auktionen fandt sted hos LCG Actions, der især inden for det seneste år har oplevet en voldsom efterspørgsel på originale iPhones, hvilket har fået priserne til at skyde i vejret.

Grundlægger af LCG Auctions, Mark Montero, afslører, at dette salg til en pris på 190.000 dollars er tredje gang inden for det seneste år, der er blevet solgt en uåbnet, original iPhone. Alle tre er blevet solgt for store beløb.

En model med 8GB hukommelse blev i oktober 2022 solgt for 39.340 dollars, mens en anden 8GB-model blev solgt for 63.356 dollars i februar.

Se også: Test af iPhone

Uhyre sjælden iPhone med 4 GB

Den ekstraordinært store interesse for netop denne iPhone skyldes dens sjældne særpræg.

I modsætning til den mere almindelige model med 8GB, blev denne model med 4GB hukommelse taget ud af produktion efter blot to måneder.

Det, at der var tale om en sjælden 4GB-variant og det af den første generation af iPhones, resulterede i dens utrolige pris.

Se også: Guide til brugte iPhones

Nostalgi og samlerobjekt

Montero konstaterer, at der er kommet en ny trend blandt samlere, hvor de med lys og lygte søger efter ikoniske effekter og samlerobjekter fra deres fortid, såsom vintage legetøj og gadgets.

Nostalgifaktoren og det lokkende i at få fingrene i supersjældne genstande, der aldrig var tænkt som samlerobjekter, da de kom på markedet, har fået priserne til at skyde i vejret.

Når det kommer til samlerobjekter, er genstandens tilstand det afgørende for entusiaster. Ubrudt emballage og uåbnede æsker er meget eftersøgt og resulterer i meget højere priser, end hvis genstanden har været pakket ud af sin emballage. Samlere tiltrækkes særligt af genkendelighed og banebrydende genstande som den originale iPhone, der ved sin lancering var designet til hverdagsbrug og ikke som et samlerobjekt.

Se også: Den billigste iPhone er altid brugt