Afstemning: Hvilket Kamera-setup vil du vælge?

Der findes efterhånden et væld af kameradesigns. Men hvis I helt selv kunne vælge kameradesign, hvilket ville I så foretrække?

Afstemning: Hvilket Kamera-setup vil du vælge?

Det er fredag, hvilket betyder endnu en afstemning. I denne uge handler afstemningen om den evige udvikling af telefonkameraer, nærmere bestemt opsætningen af frontkamera.

Læs også: Resultat af kamera blindtest : Huawei, Samsung og Sony

I dag landede Samsung Galaxy A80 i butikkerne. Telefonen tilbyder et helt nyt design, når det kommer til telefonkameraer. Med sit roterende pop-up-kamera, udnytter Galaxy A80 det primære trippel-kamera på en måde, hvor man også kan bruge hovedkameraet som frontkamera. Der findes dog et hav af andre muligheder på markedet.

Artiklen fortsætter under galleriet…

Samsung Galaxy A80
Roterende pop-up-kamera på Samsung Galaxy A80. Foto: Mobilsiden.dk

Udover Samsungs roterende kamera, findes der som nævnt et hav af andre kameraopsætninger. I galleriet herover har vi forsøgt at inkludere både nuværende teknologier og en enkelt, der endnu ikke er på markedet.

Bortset fra Galaxy A80 tilbyder også ASUS Zenfone 6 muligheden for at bruge det primære kamera som frontkamera. Andre frontkamera-konstruktioner handler i høj grad om at få udnyttet fronten, så telefonen kan få en større skærm. Det ses blandt andet hos OnePlus 7 Pro, hvor frontkameraet er bygget ind i en skuffe, der er placeret øverst i telefonens ramme. På den måde optager frontkameraet ikke plads på fronten, og skærmen kan fylde en større procentdel. Derudover kender vi selvfølgelig de forskellige notch-designs, hvor kameraet er placeret i en lille udskæring af skærmen, der på den måde får et hak i toppen. Det sidste design blev præsenteret af Oppo tidlige på året, og går i al sin enkelthed ud på, at frontkameraet er gemt bag skærmen. Teknologien er endnu ikke klar til markedet, da Oppo stadigvæk arbejder på billedkvaliteten, der angiveligt falder en del som følge af den foranliggende skærm.

Mulighederne er mange, men hvis I selv kunne vælge kamera-setup, uden at tage stilling til ting som software, processor, RAM eller lagerplads, hvilket kamera-setup ville I så foretrække?

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...