Analytiker: Alle næste års iPhones får 5G

Den velansete Apple-analytiker, Ming-Chi Kuo, mener at alle 2020-iPhones får 5G.

Analytiker: Alle næste års iPhones får 5G

Tilbage i juni påstod den velansete Apple-analytiker, Ming-Chi Kuo, at to af næste års tre iPhones kommer til at understøtte 5G. Nu har Ming-Chi Kuo imidlertid opdateret sin forudsigelse, og siger nu, alle alle tre modeller kommer til at understøtte 5G.

Læs også: Apple opkøber en del af Intel

Det sker som følge af, at Apple har opkøbt Intels smartphone modem afdeling. Ming-Chi Kuo mener nu, at Apple er bedre rustet til at udvikle 5G-iPhones end tidligere.

Apple regnbue logo
Apples regnbue-logo for muligvis comeback. Foto: Macrumors

Læs også: Apples regnbue-logo vender måske snart tilbage

Der er også godt nyt til dem, der frygter, at man skal frem med den store portemonnæ, hvis man vil have en 5G-iPhone. Ming-Chi Kuo forudser nemlig også, at 5G-Androidenheder vil være prissat omkring 2.000 kroner, allerede ved midten af 2020. Det vil givetvis tvinge Apple til at tilbyde 5G med deres såkaldte “entry-level”-enhed, den vi i dag kender som iPhone XR.

På den mere tekniske bane påstår Ming-Chi Kuo, at de første 5G-iPhones vil gøre brug af sub-6GHz RF moduler, og ikke de hurtigere mmWave antennemoduler. Det vil i givet fald betyde, at Apple kan reducere omkostningerne ved lanceringen af de første 5G-enheder. 

Læs også: Apple iPhone 11 kommer med Lightning port

På trods af analysen fra Ming-Chi Kuo, forlyder det, at Apple planlægger at bruge Qualcomms modemmer i de første 5G-iPhones, og først kommer til at udvikle egne modemmer til brug i 2021.

Fortsættelsen i sagen

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 24/7/2019 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med nyheden Næste års iPhones kan få fleksibelt OLED-panel fra LG – Historien bringes videre her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..