Analytiker: Disse nyheder præsenterer Apple ved WWDC

Når WWDC begynder den 5. juni, bliver der næppe mange overraskelser. Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo er nemlig ikke i tvivl om, hvad Apple præsenterer.

Analytiker: Disse nyheder præsenterer Apple ved WWDC

Apples årlige WWDC-event skydes i gang mandag den 5. juni, og her har Apple tradition for at afsløre mange af sine nyheder. I år er ingen undtagelse, hvis man spørger den velrenommerede Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, som er utrolig træfsikker hvad Apple-rygter angår.

Læs også: Apple inviterer til WWDC-keynote den 5. juni

Står det til ham, vil nyhederne ikke afvige meget fra det, der blev spekuleret i, da Apple offentliggjorde, hvornår den store keynote skydes i gang. Det skriver hjemmesiden 9to5mac.

iPad Pro
Den nye iPad Pro med en 10,5″ skærm skulle angiveligt se sådan ud. Foto: Macotakara.jp

Ny 10,5″ iPad Pro med recuderet skærmkant

De helt uundgåelige nyheder om tre uger er de nye udgaver af Apples software. Du kan derfor se frem til iOS 11, macOS 10.13, tvOS 11 og watchOS 4. Hvad de nye styresystemer helt præcist gemmer af nyheder, er endnu uvist – her er der, modsat med de næste iPhone 8, ikke sivet nogen oplysninger ud.

Det er der til gengæld om en ny iPad, som ifølge analytikeren afsløres med over 70 pct. sandsynlighed. Der skulle være tale om en ny iPad Pro med en skærmstørrelse på 10,5”, hvilket ikke er set før på iPads. Størrelsen skulle ifølge analytikeren skyldes, at den nye iPad Pro får en fysisk størrelse, der svarer til en 9,7” iPad, men mindre skærmkanter betyder, at der kan klemmes mere skærmplads ind i designet.

Læs også: Ny iPad får kantløs skærm men ingen home-knap

Analytikeren beskriver den nye iPad Pro som værende med et helt nyt design, og den vil efter sigende give en forsmag på, hvordan Apple udformer den kommende iPhone 8. Produktionen begynder angiveligt i slutningen af dette kvartal (juni), og det forventes, at Apple vil sælge 6 millioner eksemplarer.

Apples Siri-højttaler bliver angiveligt i stil med disse fra Google og Amazon.

Intelligent Siri-højttaler med lyd i høj kvalitet

Den anden store hardwarenyhed ved Apples WWDC-keynote bliver højst sandsynligt en Siri-højttaler, som skal konkurrere med lignende enheder såsom Google Home og Amazon Echo. Ming Chi-Kuo vurderer, at der er 50 pct. sandsynlighed for, at Apple løfter sløret for enheden om tre uger.

Læs også: Apple vil styre dit hjem med konkurrent til Google Home

I så fald vil den blive afsløret sammen med en præsentation om kunstig intelligens – formentlig med henblik på at give Siri-højttaleren flere funktioner og anvendelsesmuligheder. Selve enheden vil få premium-lydkvalitet og et prisskilt, der er over Amazon Echo-enhedens (1.200 kroner).

Apples WWDC-keynote skydes i gang den 5. juni klokken 19:00 dansk tid, og som altid dækker Mobilsiden alle de største nyheder derfra.

Fortællingen fortsætter

Efterfølgende fulgte redaktionen op på temaet. mobilsiden gik et skridt videre. Allerede d. 23/3/2017 kørte vi en opfølgning med en artikel med temaet Apple-patent forvandler din iPhone til en MacBookKlik her for artiklen.. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..