Analytiker: iPhone X-efterfølger bliver mindst 10 % billigere

Det dalende salg af iPhone X får Apple til at sænke prisen på i hvert fald den ene af næste års tre iPhones med mindst 10 %, mener analytiker.

Analytiker: iPhone X-efterfølger bliver mindst 10 % billigere

Salget af iPhone X har ikke levet op til Apples forventninger. Det skulle være den høje pris på flagskibet, der ikke har kunnet holde efterspørgslen oppe i samme niveau som tidligere iPhones.

Der er dog udsigt til et bedre salg af dette års iPhones, som ifølge både analytikeren Ming-Chi Kuo og anlytikeren i mediet Digitimes, Luke Lin, kommer til at bestå af tre iPhones: en iPhone med en 6,1” LCD-skærm, en efterfølger til den nuværende iPhone X med en 5,8” OLED-skærm og til sidst en ny ”iPhone X Plus” med en 6,5 OLED-skærm.

Læs også: Analytiker: Sådan bliver Apples tre iPhones i 2018

Ifølge sidstnævnte analytiker, Luke Lin, vil den nye 5,8” iPhone være markant billigere at fremstille – faktisk så billig, at prisen på alle komponenter og udgifter ved at producere et eksemplar vil blive reduceret med mindst 10 %. Sidste års iPhone X menes at koste lidt over 400 dollars at fremstille.

iPhone X med 64 GB lagerplads har en dansk vejledende pris på 8.899 kroner, og hvis vi forudsætter, at en 10 % reducering af udgifterne ved fremstillingen afspejler sig i den vejledende pris (hvilket den ikke nødvendigvis gør), så vil en mulig ny dansk pris være på omkring 8.000 kroner.

5,8” modellen kan blive den billigste

Ifølge Ming-Chi Kuo er det den nye model med en 6,1” LCD-skærm, der er tiltænkt som den nye, billige iPhone i år, som skal øge salget af iPhones markant. Digitimes’ analytiker, Luke Lin, mener dog at vide, at efterfølgeren til iPhone X på 5,8” bliver så billig i 2018, at Apple muligvis vil promovere den som den billige iPhone. Det er dog uvist, hvordan LCD-modellen så skal passe ind i billedet.

Apple skulle også have arbejdet på en 5,8” model med LCD-skærm – altså en endnu billigere efterfølger til iPhone X, men dette projekt blev efter sigende bremset i starten af februar ved det kinesiske nytår 2018. Denne model vil formentlig blive sløjfet, lyder det.

Alle tre iPhones ventes at blive præsenteret til sædvanlig tid – det vil sige en gang i efteråret til september.