Analytiker: Samsung Galaxy S8+ sælger bedre end Galaxy S8

Det er den store Galaxy S8+ på hele 6,2", som trækker den største del af salget af Samsungs to nye topmodeller, vurderer sydkoreansk analytiker.

Analytiker: Samsung Galaxy S8+ sælger bedre end Galaxy S8

Salget af Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ stryger derudad, efter Samsung skudte salget i gang i blandt andet hjemlandet Sydkorea og USA. Faktisk så godt, at antallet af forudbestillinger er 30 % højere end med sidste års Galaxy S7 og Galaxy S7 edge.

Det er særligt den store variant, Galaxy S8+, som sælger godt. Det vurderer den sydkoreanske analytiker, Lee Jae-yoon, fra mæglervirksomheden Yuanta Securities, skriver avisen Korea Times.

Læs også: Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+: Næsten perfekt [TEST]

Analytikeren forventer, at den 6,2” store smartphone ved årets udgang kommer til at stå for 53,9 % af salget af de to telefoner. I år vil Samsung derfor opnå et salg på 27,1 mio. Galaxy S8+, mens 23,3 mio. af de solgte telefoner bliver den mindre Galaxy S8. Det samlede årlige salg vil derfor nå 50,4 mio., lyder det. 

Den store skærm og den lidt alternative fingeraftrykslæser på bagsiden helt oppe ved siden af kameraet synes altså ikke at have skræmt køberne væk. Den store skærm i Galaxy S8+ appellerer nemlig til mange personer, som bruger deres smartphone til at spille og se videoer på, mener analytikeren.

Læs også: Samsung Galaxy S8 og S8+ skuffer fælt i torturtest

Det er dog ikke noget ny udvikling, for billedet var i høj grad det samme sidste år med salget af Samsung Galaxy S7 og S7 edge. Ifølge avisen The Korea Herald stod Samsung Galaxy S7 edge sidste år for 51,3 % af salget, mens det var 51,9 % for Galaxy S6 edge tilbage i 2015.

Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ kan købes i Danmark fra fredag den 28. april i landets butikker og webshops. I perioden 29. marts til 19. april var det muligt at forudbestille telefonerne herhjemme, men det er endnu uvist, om danskerne har samme forkærlighed for den større model.