Android 6.0 Marshmallow nu ude til de første telefoner

Googles nye version af Android kaldet Marshmallow er nu udgivet til de første smartphones og produkter i Googles egen Nexus-serie.

Android 6.0 Marshmallow nu ude til de første telefoner

Når en ny version af Android udgives, er det altid de såkaldte Nexus-smartphones og -tablets, der som de allerførste modtager de store opdateringer. I dag er heller ingen undtagelse, hvor Marshmallow netop nu ruller ud til de første produkter.

Forinden den endelige udgivelse af softwaren ved en Google-event for en uge siden blev det afsløret, at Google droppede de tre ældste Nexus-produkter fra 2012: Nexus 4, Nexus 7 og Nexus 10.

Læs også: Google dropper Android 6.0 Marshmallow til 3 Nexus-produkter

Det betyder med andre ord, at det ”kun” er Nexus 5, Nexus 6, den nye Nexus 7, Nexus 9 og Nexus Player, som bliver udstyret med den nyeste Android 6.0 Marshmallow. Her er tusindvis af fejl rettet samtidig med, at flere nye og store tiltag som apptilladelser, batterioptimeringer og understøttelse for fingeraftryk og Android Pay er kommet til. Nyhederne i Android 6.0 kan du læse mere om her.

Som altid er der to måder, du kan installere Android 6.0 Marshmallow på, hvis du har en af ovenstående produkter fra Google. Der er den nemme og brugervenlige måde, hvorpå du skal vente tålmodigt på, at opdateringen automatisk kommer til din enhed. Alternativt kan du tjekke inde i Indstillinger » Om telefonen » Softwareopdateringer. Hvis der endnu ingen opdatering er kommet, må du vente yderligere, da den ankommer i bølger.

Læs også: Disse HTC-modeller får Android 6.0 Marshmallow

Hvis du har lidt mere teknisk snilde, kan du allerede nu downloade hele den nye Android-software manuelt fra Googles hjemmeside til dit Nexus-produkt, hvorefter det skal flashes, som det hedder. Processen er ikke helt uden risici, og du bør derfor sætte dig grundigt ind i, hvordan dette gøres, hvis du ikke kan vente på, at opdateringen kommer til dig af sig selv.

Smartphones telefoner

Hvornår kommer Android Marshmallow til min telefon?

Ud over Googles egen Nexus-portefølje af produkter er der selvfølgelig også de mange andre producenter som Samsung, HTC, LG, Sony og Motorola, der arbejder på højtryk for at opdatere de seneste smartphones og tablets.

Læs også: Motorola: Disse telefoner får Android 6.0 Marshmallow

Nogle producenter, heriblandt HTC og Motorola, har allerede afsløret, hvilke modeller, der får den seneste Android-version. Andre, eksempelvis Samsung, har endnu ikke meldt noget ud. Du kan dog til enhver tid holde dig opdateret på denne side, hvor Samsung giver et overblik over kommende opdateringer til alle firmaets Android-produkter.

De foregående år tegner dog et tydeligt billede af, at det tager disse producenter adskillige måneder at tilpasse den nye software til egne produkter på grund af de specialtilpassede brugerflader såsom Samsungs TouchWiz, HTC’s Sense og LG’s UX.