Android 8.0 Oreo-beta på vej til Samsung Galaxy S8 og S8+

Ny Samsung-firmware afslører, at Samsung snart udgiver en betaudgave af Android 8.0 Oreo til både Galaxy S8 og S8+.

Android 8.0 Oreo-beta på vej til Samsung Galaxy S8 og S8+

Ejere af Samsungs nyeste Galaxy S8-topmodel kan snart tage en tidlig betaudgave af Android 8.0 Oreo i brug, skriver hjemmesiden Sammobile.

Der er nemlig blevet spottet en ny udgave af Samsung-firmware til både Galaxy S8 og Galaxy S8+. De to firmwares har navnene G950FXXE1ZQI7 og G955FXXU1ZQI7. Det trænede øje vil måske spotte, at der midt inde i navnene gemmer sig et ’Z’ – og netop dette Z indikerer, at det er betaudgaver. Det er nemlig sådan, Samsung sidste år markerede betaudgaverne til Galaxy S7 og Galaxy S7 edge, da Samsung udgav betaudgaver af Android 7.0 Nougat.

Læs også: Nu ruller Android 8.0 Oreo ud til de første mobiler

Det ser altså ud til, at Samsung fortsætter med det såkaldte ’Galaxy Beta Program’, som det officielt hedder. Det er dog endnu uvist, hvornår Samsung offentliggør den første betaudgave af Android 8.0 Oreo til Galaxy S8 og Galaxy S8+.

Når det er lykkedes hjemmesiden Sammobile at spotte to nye firmwareversioner, er Android 8.0 Oreo som beta formentlig lige om hjørnet. Sidste år offentliggjorde Samsung nemlig betaprogrammet for Galaxy S7 og S7 edge kun tre uger efter at de første Google-mobiler modtog Android 7.0 Nougat. I dag er det lidt over tre uger siden de første mobiler fik Oreo, så hvis Samsung skal være nogenlunde lige hurtigt ude igen i år, skal udgivelsen af betasoftwaren altså ske faktisk her og nu.

Læs også: Android 8.0 Oreo: Se om din mobil opdateres – og hvornår

Det store spørgsmål bliver så, om danske ejere af Galaxy S8 og S8+ får lov til at downloade betasoftwaren. Sidste år var ordningen nemlig kun forbeholdt ejere af Galaxy S7 og S7 edge i USA, Storbritannien og Sydkorea. Det bliver vi formentlig meget snart klogere på.