Android P Beta kan downloades til 8 nye smartphones

Den nye Android P Beta-software er ikke kun ude til Googles egne Pixel-mobiler, men som noget nyt også til mobiler fra blandt andet OnePlus, Nokia og Sony.

Android P Beta kan downloades til 8 nye smartphones

Når Google udgiver nye Android-versioner, plejer det kun at være til Googles egne Pixel-smartphones.

Sådan er det ikke med den nye Android P Beta-software, der netop er blevet offentliggjort tirsdag aften. Google oplyste nemlig ved dette års Google I/O-keynote, at betasoftwaren også allerede nu kan downloades til en række andre smartphones fra syv forskellige smartphoneproducenter. Det skyldes det såkaldte Project Table, som gør det væsentligt nemmere for producenter at lave fremtidige softwareopdateringer.

Læs også: Google lancerer Android P Beta: Her er nyhederne

Listen over producenter, som har en eller flere smartphones hvor man nu kan downloade Android P Beta, er: Nokia, vivo, OnePlus, Xiaomi, Sony, Essential og Oppo. Dermed bliver Android-betaversioner for alvor mulige at teste for langt flere personer end tidligere, da det er begrænset, hvor mange der har en Pixel-telefon her i Danmark.

På Googles hjemmeside er der allerede udgivet en liste over foreløbige smartphones, som man kan downloade Android P Beta til. I skrivende stund består listen, ud over Pixel/Pixel XL og Pixel 2/Pixel 2 XL, af følgende nye modeller:

OnePlus er også blandt de producenter, hvor man kan teste Android P Beta. I et blogindlæg oplyser Google dog, at det kun er på den kommende OnePlus 6, at softwaren kan testes. Den tilføjes derfor først på listen senere, når OnePlus 6 afsløres den 16. maj. OnePlus oplyser selv, at de udgiver softwaren samme dag. Dertil vil der “være noget på vej” til OnePlus 5 og 5T senere på året.

Der er forskellige procedurer fra producent til producent i forhold til at installere Android P Beta. Hvis du har mod på at give softwaren et forsøg, kan du klikke på ovenstående smartphones, som fører til vejledningerne til at få softwaren på de forskellige smartphones.