Apple bekræfter: iPhones spærres ved uautoriserede reparationer

Error 53: En uautoriseret reparation kan gør din iPhone ubrugelig - og det er helt bevidst fra Apples hånd

Apple bekræfter: iPhones spærres ved uautoriserede reparationer

Apple kan føje spot til skade hvis uheldet skulle være ude med din iPhone. Er din iPhone nemlig blevet repareret hos et uautoriseret værksted, kan det fremprovokere ’error 53’ – en fejlkode som Apple efter sigende bruger til at sikre iPhonen mod at andre bryder ind til telefonens indhold.

Det er en unavngivet talsmand fra Apple, der har brudt stilheden omkring problemet, som har floreret siden de første brugere oplevede den frygtede fejl tilbage i oktober.

Ifølge the Guardian optræder fejlen efter at brugere opgraderede til den nyeste iOS 9 , som debuterede i oktober.

Se også: Kamerafejl i Apple iPhone 6+: sådan finder du fejlen

Sådan opstår fejlen

Det er fingeraftrykslæseren som sidder i hjemknappen, den såkaldte Touch-ID, der er skyld i problemet – bliver denne enten udskiftet eller pillet ved under en reparation, kan det skabe en konflikt med Apples iOS styresystem.

Det er derefter iOS 9’s skarpe kontrol af fingeraftrykslæseren, der forårsager fejlen. Sensoren detekteres af iOS og er Touch-ID sensoren ikke valideret, vil det tolkes som et forsøg på indbrud i telefonen – hvilket iOS forhindrer ved at blokere iPhonen og al dens data.

Får du din mobil repareret hos et Apple-godkendt serviceværksted bliver Touch-ID sensoren valideret igen, hvilket gør at telefonen ikke bliver spærret aktiveres igen.

Skærmen eller andre komponenter risikerer også at have indflydelsen på Touch-ID sensoren – hvilket igen kan resultere i en låst iPhone.

Se også: Apple tilbagekalder opladere i Danmark: Kan give stød

Gør dette inden du servicerer din iPhone

Apples hårdhændede kontrol med Touch-ID tvinger dig derfor til at søge hos support en autoriseret forhandler hvis du vil have vished om at dine iPhone og data ikke bliver låst.

Det er samtidig vigtigt at foretager et backup af dine data forud for en eventuel reparation, derved bliver dine data ikke låst på en blokeret iPhone.

Læs også: Apple opsiger aftaler med danske serviceværksteder

Opfølgning:

Artiklen krævede en opfølgning. mobilsiden gik videre med sagen. 8/2/2016 fik historien nyt liv med en artikel der drejer sig om Ny farve til kommende iPhone: Hot pink – Klik her. Seneste nyt om emnet finder du her.