Rygte: Apple dropper iPhone SE 4 og SE-serien udgår helt

Apple rygtes helt at ville droppe den billige iPhone SE-serie og der kommer ingen iPhone SE 4 - det er ikke noget tab for forbrugerne, mener ekspert.

Rygte: Apple dropper iPhone SE 4  og SE-serien udgår helt

iPhone SE-serien får ikke så meget omtale som de mere højt profilerede modeller fra Apple, men det er stadig indtrykket, at SE-serien er populær på grund af sit lille format kombineret med god hardware og software samt en lavere pris. Nu lyder et rygte dog, at SE-serien droppes helt.

Tidligere har der været rygter om, at Apple enten har aflyst produktionen af iPhone SE 4 eller at de skulle have udskudt planerne til fremtiden. Nu siger analytiker Ming-Chi Kuo via publikationen Medium, at Apple ganske enkelt helt dropper serien.

Se også: Billig iPhone 14

Produktion af iPhone SE 4 annulleret

Ifølge Kuo er underleverandører blevet informeret om at suspendere og annullere planerne om komponentproduktion til iPhone SE 4, som ellers stod til lancering her til marts. Apple plejer i hvert fald at lancere SE-modeller i marts.

Kuo nævner ingen specifik årsag til, at Apple skulle droppe SE 4 og SE-serien i det hele taget. Der er dog blevet spekuleret i, at iPhone SE 4 skulle bruges til at teste Apples eget bebudede 5G-chipset for derefter at afgøre, om det skulle blive en del af de almindelige iPhone-modeller.

Daniel Søgaard Hald, chefredaktør og mobilekspert på mobilsiden.dk, vurderer, at det set fra Apples synsvinkel vil give god mening, at droppe selskabets billigere telefoner – iPhone SE-modellerne er langt billigere end standardmodellerne.

“Med de sidste par generationer af iPhones har Apple i højere grad givet de dyrere modeller flere funktioner og bedre indmad i forsøget på at lokke kunderne til at købe disse. Grunden til dette er selvfølgelig, at de tjener flere penge på dem”.

Se også: Test af brugt iPhone

Ikke et tab for forbrugerne

Daniel Hald mener ikke, at forbrugerne går glip af noget, hvis Apple trækker stikket på iPhone SE-serien.

“For forbrugere er det ærligt talt ikke det store tab. Apples billige eller i hvert fald billigere iPhones er langt ringere end Android-konkurrenterne i samme prisklasse. Køber man mobil på budget, får man langt mere for pengene med en Android-telefon,” slår han fast.

Hvis oplysningerne om den udgåede SE 4-model er korrekte, kan det også betyde, at Apple vil fortsætte med at bruge Qualcomms chipset i fremtidige modeller.

Se også: Rigtig mange penge at spare på brugte iPhones