Test af brugt iPhone: Så er iPhone pengene værd

Brugt iPhone købt som nyistandsat - såkaldt refurbished iPhone - er et godt og trygt køb. Vi har testet, hvordan det er at købe og bruge en brugt mobil.

Test af brugt iPhone: Så er iPhone pengene værd

Sponseret artikel skrevet i samarbejde med Swappie. I dag er det blevet mere og mere populært at købe brugte iPhones og det skyldes naturligvis, at nye iPhones er dyre og særligt med iPhone 14 er de blevet ekstremt dyre.

Samtidig giver Apple iOS-opdateringer i mange år til iPhone, så selvom man køber en brugt iPhone med 2-3 år på bagen, så er den stadig brugbar i mange år.

Se også: Køb brugt iPhone

Istandsat iPhone er pengene værd

For eksempel koster en ny iPhone 12 hos Apple fra 6.300 kroner, men den kan købes brugt eller refurbished som det også kaldes, til en væsentlig lavere pris, nemlig fra cirka 4.000 kroner. Det betyder, at du kan få en lækker telefon uden at skulle betale fuld pris.

Med refurbished betyder det, at telefonen ikke er sprit nyt, men istandsat fra brugt, så den ser ud og opfører sig som ny. Derfor er refurbished telefoner måske ikke de billigste i brugtafdelingen, men de fremstår som ny og man får to års garanti.

Telefonen kommer ikke i en iPhone-æske, men i dette tilfælde i en Swappie-æske. Den er fin og kompakt og indeholder det, man ellers får med, når man køber telefonen som ny.

Normalt vil vi sige, at en ny iPhone har en alt for høj pris i forhold til den kvalitet, man kan få på andre telefoner på markedet, men ved køb af denne type brugt iPhone, er den klart pengene værd.

Se også: Priser på iPhone

Brugt iPhone fungerer som ny

Vi har haft en refurbished iPhone 12 til test fra Swappie og oplevelsen har været stort set som at modtage en spritny mobil. Alle telefoner går gennem en teknisk proces på 52 stadier for at sikre, at telefonen ankommer i perfekt funktionsstand.

Der er ikke de mindste synlige tegn på, at det er en brugt telefon og brugerfladen er naturligvis fuldstændig som på en ny iPhone. Swappie garanterer også, at alle de brugte iPhones, som de sælger, er ægte.

Når vi scroller igennem telefonens brugerflade, tager billeder, går på nettet, lytter til musik, gamer og hvad man nu ellers bruger sin mobil til, så opleves alt som den ægte vare – hvilket det jo sådan set også er. Batteriet er også kvalitetssikret og har kapacitet som på en ny iPhone.

Se også: Hvad koster skærmskift på iPhone?

24 måneders garanti

Man får de samme ting med i æsken som ved køb af en ny iPhone og telefonen er i det, man på engelsk vil kalde for mint condition – altså praktisk talt som ny.

Derudover får du også en garanti på 24 måneder og 14 dages returret helt lige som ved køb af ny telefon.

Man kan selvfølgelig være uheldig at få en brugt mobil, der ikke fungerer optimalt eller som måske har en synlig ridse, som man ikke mener er rimeligt, når mobilen sælges som “ny istandsat”. Så er det godt og trygt at vide, at man har juraen på sin side og kan returnere produktet.

Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at der er garanti – 14 dages returret har du dog altid, når du handler online hos webshops.

Husk dog, at hvis du køber brugt iPhone eller brugt mobil hos private, så har du ikke samme rettigheder med hensyn til garanti og returret, som når du køber hos en virksomhed, der specialiserer sig i at istandsætte brugte telefoner.

Se også: Bedste tilbud på iPhone

Godt for miljøet at købe brugt

Du gør også noget godt for miljøet, når du køber en brugt iPhone. Så bidrager du til at reducere mængden af elektronikaffald og du giver elektronikken længere levetid.

Alt i alt er der mange fordele ved at købe en i dette tilfælde brugt iPhone 12, – og telefoner i det hele taget. Du får den telefon, du er ude efter til en lavere pris, som du kan være sikker på fungerer som ny, du har fuld garanti og returret og du gør noget godt for miljøet.

Se også: Den billigste iPhone er altid brugt