Apple iPads i krise – dårligste salg i over tre år

Forbrugerne køber færre nye tablets. Hos Apple er iPad-salget det dårligste i 13 kvartaler.

Apple iPads i krise – dårligste salg i over tre år

Selvom Apples iPad er verdens mest udbredte og bedste sælgende tablet, kniber det med salget af den tidligere så populære tablet.

Ifølge analyseinstituttet IDC’s seneste markedsopgørelse, er det blevet til 8,9 mio. solgt iPads i seneste kvartal – 1,3 mio. færre enheder end i samme periode sidste år. Det gør det samtidigt til det trettende kvartal i træk, hvor selskabet sælger færre iPads end i det forrige år. Det skriver macrumors.

Apples svigtende salg skyldes ifølge IDC at have rødder i afmatning i efterspørgslen efter tablets hos forbrugerne.

” Apples resultat viser, at selskabet ikke er immunt overfor de nye dynamikker som findes i markedet, hvor både industri og forbrugere i stigende grad satser på andre produktlinjer” lyder analysen fra IDC i en presseskrivelse.

Se også:  PC-markedet lider på grund af smartphones og tablets

Global tabletkrise

Det sløje tabletsalg rammer ikke kun Apple, men hele tabletmarkedet som helhed. Her vise IDC nyeste tal at det globale tabletsalg nu er nede på 36,2 mio. enheder – det laveste antal i næsten fem år.

Igennem det seneste år, er Huawei den eneste tabletproducent der har oplevet fremgang i antallet af solgte enheder, mens de salget enten er gået tilbage eller stagneret hos de øvrige førende producenter: Apple, Samsung, Amazon og Lenovo.

For Apple er det heller ikke lykkedes at bevare fortjenesten fra tabletmarkedet trods det svigtende salg. Højere margener i den dyrere Pro-serie har ikke kunnet afværge en tilbagegang på 14 procent i iPad-omsætningen igennem det seneste regnskabsår.

Se også:  Samsung Galaxy Tab S3 – Android får ny førertablet

Flere nyheder om emnet

Vores redaktion har fulgt sagen og her er de seneste opdateringer. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 26/4/2017 blev sagen bragt videre med en ny vinkel på temaet Apple iPad 9.7 (2017) – en spareøvelse [TEST] – Artiklen finder du her. Se også seneste nyt om emnet her..