Apple sagsøgt efter iOS 9 har gjort iPhone 4s ubrugelig

Apple har bevidst forældet iPhone 4s med iOS 9 på trods af, at firmaet vidste, at det ville give problemer, lyder påstanden i et massesøgsmål mod Apple.

Apple sagsøgt efter iOS 9 har gjort iPhone 4s ubrugelig

Det er ikke kun Spotify, der i disse dage bliver rettet civile søgsmål mod. Også Apple må nu stå på mål for et massesøgsmål fra mere end 100 særdeles utilfredse ejere af en iPhone 4s.

En mand ved navn Chaim Lerman, som ifølge Apple Insider står bag massesøgsmålet, hævder nemlig, at Apple bevidst har været medvirkende til at forælde den nu fire år gamle iPhone 4s ved at lave falsk reklame om, at den er kompatibel med iOS 9-softwaren, men hvor virkeligheden var en anden.

Læs også: Smartphonen er programmeret til at gå i stykker

Klagen går nemlig på, at det efter iOS 9-opgraderingen er gået så hårdt ud over ydelsen i iPhone 4s, at den er ubrugelig i dagligdagen. Problemerne skulle bl.a. tælle langsom reaktionstid på skærmen og hakken, og til tider kan hele telefonen fryse eller lukke ned, lyder det.

Kritikken går også på, at Apple har ført kampagner og lavet markedsføring med, at opgraderingen ville øge ydeevnen, sikkerheden og batteritiden på trods af, at Apple ”gennem intern test og/eller ad andre veje” har været klar over, hvilken negativ indvirkning softwaren ville have på ydeevnen telefonens ydeevne.

Derfor lyder kravet på $5 mio. eller hvad der svarer til 34 mio. kroner i skadeserstatning til de personer, der indgår i massesøgsmålet – med mulighed for at beløbet kan stige til det tredobbelte.

Om de får held med det, vides endnu ikke. Det fik en anden gruppe i hvert fald ikke, da den i 2011 massesagsøgte Apple for at have ruineret iPhone 3G efter opgraderingen til iOS 4.

Flere nyheder i sagen

Her finder du efterfølgende nyt og anvisning til de seneste nyheder om emnet. mobilsiden kunne ikke lade være. 30/12/2015 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en artikel med fokus på Rygte: Apple skrotter de synlige antennelinjer i iPhone 7Klik her for den efterfølgende artikel.. Tjek også seneste nyt om emnet her..