Apple stræber efter den CO2-neutrale iPhone

Batterierne i Apples produkter er på vej til at blive mere bæredygtige. I 2025 vil Apple kun anvende 100% genanvendt kobolt i egne batterier.

Apple stræber efter den CO2-neutrale iPhone

iPhones, Mac-computere, Apple Watch og andre Apple-produkter med batterier er på vej til at blive lidt mere miljøvenlige. Apple har annonceret et øget fokus på at anvende genbrugsmaterialer i alle produkter og kommer dermed tættere på målet om en CO2-neutral produktportefølje.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner

Flere genbrugsmaterialer i iPhones

Et nyt mål hos Apple er at anvende 100% genbrugskobolt i alle batterier i 2025. Derudover vil der i 2025 udelukkende blive brugt genanvendte sjældne jordarter i magneter i Apple-enheder, og alle Apple-designede printkort vil anvende 100 procent genanvendt tinlodning og 100 procent genanvendt guldplating.

I 2022 skruede Apple gevaldigt op for brugen af genanvendte metaller, og i dag stammer over to tredjedele af al aluminium, næsten tre fjerdedele af alle sjældne jordarter og mere end 95 procent af al wolfram i Apple-produkter fra 100 procent genanvendt materiale.

“Hver dag innoverer Apple for at lave teknologi, der beriger folks liv, samtidig med at den beskytter den planet, vi alle deler,” sagde Tim Cook, Apples administrerende direktør. “Fra de genanvendte materialer i vores produkter til den rene energi, der trækker vores drift, er vores miljøarbejde en integreret del af alt, hvad vi laver, og hvem vi er. Så vi vil fortsætte vores stræben i troen på, at god teknologi skal være fantastisk for vores brugere og for miljøet.”

Apple har udvidet brugen af 100 procent certificeret genbrugskobolt betydeligt i løbet af de seneste tre år, hvilket har gjort det muligt at inkludere det i alle Apple-designede batterier inden 2025.

Se også: Den billigste iPhone er altid brugt, men god som ny

Vil have CO2-neutrale produkter i 2030

Disse hurtige fremskridt bringer Apple tættere på sit mål om en dag at fremstille produkter udelukkende af genbrugte og vedvarende materialer og fremmer virksomhedens målsætning for 2030 om at gøre alle produkter CO2-neutrale.

“Vores ambition om en dag at bruge 100 procent genanvendte og vedvarende materialer i vores produkter arbejder hånd i hånd med “Apple 2030″: vores mål om at opnå CO2-neutrale produkter inden 2030,” sagde Lisa Jackson, Apples Vice President for miljø, politik og sociale initiativer. “Vi arbejder hurtigt hen imod begge mål og fremmer innovation på tværs af hele vores branche i processen.”

I 2022 kom en fjerdedel af alt det kobolt, der findes i Apple-produkter, fra genbrugsmateriale, hvilket er en stigning fra 13 procent året før. Kobolt er et vigtigt materiale i de batterier, der anvendes i de fleste forbrugerelektronikprodukter, herunder Apple-enheder, og som muliggør høj energitæthed og samtidig opfylder Apples standarder for levetid og sikkerhed.

Apple-designede batterier, der findes i iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook og mange andre produkter, tegner sig for langt størstedelen af virksomhedens brug af kobolt.