ASUS lancerer ZenFone 3 Zoom med optisk zoom og kæmpe batteri

Ved CES 2017 har ASUS løftet sløret for smartphonen ZenFone 3 Zoom med 2.3x optisk zoom og et gigantisk batteri på 5.000 mAh.

ASUS lancerer ZenFone 3 Zoom med optisk zoom og kæmpe batteri

CES 2017 er officielt skudt i gang i dag, og blandt de producenter, som er til stede med nye produkter, er taiwanesiske ASUS.

Producenten har nemlig løftet sløret for den nye topmodel ZenFone 3 Zoom, der – trods navnet – er den anden smartphone fra ASUS i Zoom-serien.

Med den nye ZenFone 3 Zoom har ASUS finpudset teknologien og ændret strategi en anelse. Hvor den tidligere Zoom-model fra december 2015 er udstyret med et stort kamerahus i stil med Nokias gamle Lumia 1020-model, gemmer der sig to mindre kamerasensorer på nye Zoom 3.

ASUS ZenFone 3 Zoom
Foto: ASUS

Nyt Sony dual-kamera til fotoentusiasterne

Bagpå finder du således, ikke en, men to Sony IMX362-sensorer på 12 megapixel, som blev lanceret i starten af 2016. De to sensorer har en blænde på f/1.7, hvilket betyder, at de kan lukke markant mere lys ind end flere af konkurrenterne.

Ifølge ASUS kan sensorerne lukke 38 % mere lys ind end en sensor med en blænde på f/2.0, hvilket vil sige, at du, især under mørke forhold, vil opleve bedre billeder. Hver pixel har en størrelse på 1,4 µm (mikrometer), og med en sensor, der måler 1/2,55″ (0,99 cm), er slutresultatet billeder med et stort lysindtag. Kameraerne kan således lukke op til 2,5 gange mere lys ind end konkurrenterne, fortæller ASUS.

Ligesom Samsung benytter ASUS også Dual Pixel PDAF-autofokus, som er en uhyre hurtig teknologi til autofokusering bedre kendt fra DSLR-kameraer, men som så småt er at finde vej til smartphones. Med ASUS’ egen teknologi kaldet TriTech+ vil bevægende elementer automatisk blive tracket og hele tiden være i fokus – både i videoer og billeder. Teknologien suppleres af laserfokusering, som på blot 0,03 sekunder får elementerne i fokus.

Læs også: Denne ASUS-laptop er verdens letteste 14’er

Navnet ZenFone 3 Zoom ligger dog op til mere end bare dette, og det er naturligvis den optiske zoom, som den ene sensor er udstyret med. ZenFone 3 Zoom er nemlig udstyret med 2.3x optisk zoom, så du kan zoome ind på motiver med lang afstand til dig uden at kvaliteten forvrænges. Sammen med den digitale zoom kan du derfor opnå en samlet zoom på 12x, hvor detaljegraden stadig er i top.

Sensoren med 2.3x optisk zoom har en brændvidde på 59 mm, så hvis du eksempelvis fotograferer et motiv tæt på med den optiske zoom, vil du opleve mere dybde i billedet ved at bagvedliggende motiver sløres. Kameraet gør det også muligt at opnå den såkaldte ’bokeh’-effekt ligesom iPhone 7 Plus kan.

Sidst, men ikke mindst, holdes sensorerne også stabile af både optisk og digital stabilisering. Den optiske stabilisering benyttes ved billeder, hvor der stabiliseres rundt om 4 akser. Til videoer benyttes den elektroniske stabilisering, som virker rundt om 3 akser.

Er du mere til selfies, vil ZenFone 3 Zoom også levere varen. Her får du 13 megapixel at gøre godt med i form af en Sony IMX214-sensor med en blænde på f/2.0 og et 140 graders bredt synsfelt.

ASUS ZenFone 3 Zoom
Foto: ASUS

Massivt batteri på 5.000 mAh

Ud over at have en ganske potent kamerapakke kommer ASUS ZenFone 3 Zoom også med en kæmpe batteri på hele 5.000 mAh – på trods af en tykkelse på kun 7,99 mm og en vægt på 170 gram. Dermed er der lagt op til en batteritid ud over det sædvanlige. ASUS oplyser, at batteriet er 35 % mere strømbesparende end tidligere.

Der loves således op til hele 42 dages standbytid, 48 timers taletid over 3G, 25 timers webbrowsing på Wi-Fi og 6,4 timers 4K-videooptagelse.

ZenFone 3 Zoom fungerer samtidig også som en powerbank, så du kan oplade andre telefoner fra dens store batteri – noget der dog også er muligt i mange andre nyere Android-telefoner.

ASUS ZenFone 3 Zoom 3
Foto: ASUS

Udstyret med ny processor fra Qualcomm

Den – på papiret – suveræne batteritid er også blevet mulig på grund af processoren, som er Qualcomms Snapdragon 625, som blev lanceret i februar 2016.

64-bit-processoren, som endnu ikke er set i så mange smartphones, består af 8 ARM Cortex A53-kerner, som kan drøne af sted med en hastighed på op til 2,0 GHz. Der sidder også en Adreno 506-grafikchip, og den understøtter også Qualcomms Quick Charge 3.0-teknologi til lynhurtig opladning.

Læs også: ASUS lancerer ZenWatch 3 – nu med rund skærm

Telefonen kommer derudover med op til 4 GB RAM sammen med op til 128 GB intern lagerplads alt efter hvor de sælges. Dens AMOLED-skærm måler 5,5” og har en Full HD-opløsning, mens softwaren er Android 6.0 Marshmallow med ASUS’ nye ZenUI 3.0-tilpasning ovenpå.

Det er endnu uvist hvad ZenFone 3 Zoom er. Det vides heller ikke, hvornår den kommer til Danmark og om den overhovedet gør det. ASUS’ hidtidige ZenFone-modeller er dog til salg flere steder i Danmark, så der er endnu håb forude.