ASUS lancerer Zenfone Max med gigantisk batteri

Taiwanske ASUS er klar med en ny ZenFone Max, der gemmer på et gigantisk batteri på svimlende 5.000 mAh - dobbelt så stort som mange af konkurrenterne.

ASUS lancerer Zenfone Max med gigantisk batteri

Hvis du døjer med dårlig batteritid på din smartphone, kan ASUS’ seneste model uden tvivl gøre op med det problem.

ASUS løfter ved en event i Indien sløret for ZenFone Max, som er en ny smartphone i mellemklassen, der er udstyret med et kæmpemæssigt batteri. Hele 5.000 mAh gemmer der sig i den nye ASUS-smartphone. Du har med andre ord en dobbelt så stor kapacitet som Samsung Galaxy S6/S6 edge og 66 % større end LG G4.

Læs også: ASUS lancerer 2 nye Transformer Book-hybridcomputere

Selv om navnet ZenFone kan indikere det, er der ved resten af specifikationerne dog ikke tale om samme topmodel som 2’eren. Det betyder, at du får en 5,5” stor skærm med en HD-opløsning på 720 x 1.280 pixels.

Kameraet består af 13 megapixel bagpå, som får følgeskab af en laserautofokus og dobbelt LED-blitz. Foran til selfies får du 5 megapixel at gøre godt med.

Processoren er ikke nær så kraftig som i ZenFone 2. Der sidder nemlig en Snapdragon 410-processor, som består af fire kerner, der alle kører med en hastighed på 1,2 GHz. Sammen med den er der enten 8 eller 16 GB intern lagerplads sammen med 2 GB RAM.

ASUS ZenFone 2 Deluxe

Tre øvrige ASUS ZenFone-smartphones lanceret

Foruden denne ZenFone Max med det kæmpemæssige batteri, lancerer ASUS også yderligere tre smartphones i serien.

Den første går under navnet ZenFone 2 Deluxe, som i bund og grund er en helt almindelig ZenFone 2 med 4 GB RAM, Intel Atom-processoren og en 5,5” stor skærm med en Full HD-opløsning.

Forskellen skal findes i designet af bagsiden, som ifølge ASUS skaber et ”mirakel af krystaller” ved at over 500 trekanter i forskellige nuancer er forenet.

ASUS ZenFone Laser

Næste ZenFone 2-smartphone i rækken hedder Laser. ASUS ZenFone 2 Laser er en opgraderet udgave af den nu et halvt år gamle ZenFone 2. Du får derfor laserautofokus til at stille billedet skarpt endnu hurtigere, når du skal fotografere eller optage videoer. På blot 0,3 sekunder er billedet i fokus, fortæller ASUS.

Læs også: ASUS afslører nyt ZenWatch 2 i to størrelser

ZenFone 2 Laser kommer i tre varianter i størrelserne 5”, 5,5” og 6”. Intel-processoren er skiftet ud med processorer fra Qualcomm, hvor den største variant kommer med en ottekernet 64-bit-processor fra Qualcomm.

ASUS ZenFone Selfie

Til sidst føjer ASUS også ZenFone Selfie til porteføljen, som er udstyret med samme PixelMaster-kamera på 13 megapixel foran til selfies, som også er at finde på bagsiden. Du kan med ZenFone Selfie tage selfies med en blændeåbning på f/2.2 og med en vidvinkel på 88 grader, så du fanger et endnu større område med kameraerne.

Læs også: Fitnessuret ASUS VivoWatch klar til salg i Danmark

De eneste forskelle er, at kameraet bag på har en lidt større blændeåbning på f/2.0, som vil resultere i lidt bedre billeder under dårlige lysforhold samt en laserautofokus.

Pris og tilgængelighed

Priserne på alle modeller er endnu ukendte, da ASUS ikke har oplyst disse i pressemeddelelsen. Til gengæld afslører den taiwanske gigant, hvilke lande, der får – og ikke får – de mange nye modeller.

ASUS ZenFone Max med det store batteri på 5.000 mAh bliver lanceret i alle markeder, men det er endnu uvist hvornår. Det bliver dog kun den inidiske befolkning, der kan nyde godt af de de tre øvrige ZenFone-modeller, hvor præsentationen også fandt sted. Om en global lancering vil finde sted senere hen, er endnu ikke til at sige.

Seneste tilføjelse til historien

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. mobilsiden kunne ikke slippe historien. d. 2/8/2015 fulgte vi artiklen op med en artikel med tematikken Overblik: Windows 10, Oneplus 2 og ny Motorola Moto X slippes løsKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Seneste nyheder om Smartphone kan du læse her..