ASUS overrasker med ny Zenfone 9 – se pris og specifikationer

ASUS' nyeste smartphone er en kompakt lille sag med premium design, hardware fra øverste hylde og et stærkt kamera. Læs alt om ASUS Zenfone 9 her.

ASUS overrasker med ny Zenfone 9 – se pris og specifikationer

Ved et event har ASUS løftet sløret for deres næste smartphone i Zenfone-serien, som på papiret imponerer. Her er alt du skal vide om ASUS Zenfone 9, inklusiv specifikationer og dansk pris.

Se også: De bedste små mobiltelefoner – lette og kompakte

Zenfone 9 er flot, lille og stærk

Ligesom sidste års Zenfone 8 er Zenfone 9 et vaskeægte high-end flagskib, der er gemt i et flot lommevenligt ydre. ASUS Zenfone 9 måler kun 146,5 x 68,1 x 9,1 mm og vejer 169 gram, så der er tale om en meget kompakt smartphone, der både er let at enhåndsbetjene, let at have med på farten og som på trods af det ikke går på kompromis.

Zenfone 8 fik en rigtig god bedømmelse i vores test og med de forbedringer efterfølgeren har fået, ser det ganske lovende ud. Zenfone 9 har blandt andet fået større kamerasensor, større batteri, bedre køling og ikke mindst et nyt luksuriøst design.

ASUS Zenfone 9

Specifikationer som en topmodel

Lad os først tage et kig på specifikationerne i Zenfone 9. Zenfone 9 byder på en 5,9 tommer skærm i en høj kvalitet. Her er tale om et Samsung AMOLED-display med HDR10+ i fuld HD med 120 Hz-skærmopdatering og 240 Hz touch sampling rate, som når op på 1.100 nits.

Motoren er Qualcomms nyeste og hurtigste Snapdragon 8+ Gen 1, kombineret med enten 8 eller 16 GB RAM samt 128 eller 256 GB lagerplads.

Batteriet er på 4.300 mAh – imponerende for så kompakt en smartphone – som skulle give to dages batteritid. Den kommer med 30 Watt-opladning, men her er ingen trådløs opladning. Indbygget er effektive batteripleje-funktioner, hvor man fx kan indstille maksimum opladning til 80 eller 90 procent. Man kan også vælge mellem hurtig eller langsom opladning.

Og som en af de få flagskibstelefoner på markedet har Zenfone 9 plads til 3,5 mm jackstik. Der er fokus på god lyd i telefonen, som også er udstyret med stærke stereohøjtalere.

ASUS Zenfone 9 har IP68-certificering og der derfor godt beskyttet mod væske og støv.

Ny smart-knap

På siden af Zenfone 9 finder man en ny smart-knap, der både fungerer som powerknap, fingeraftrykslæser samt genvejsknap.

Den kan nemlig indstilles til at gøre forskellige ting, fx ved at dobbelttrykke, swipe og mere. Her kan den åbne kamera, åbne hurtigindstillinger og meget mere.

Et bedre kamera i 9’eren

En af de største opgraderinger er kameraet. Zenfone 9 er blevet udstyret med større kamerasensor, hvilket tydeligt ses på bagsidens design. Bagpå sidder et hovedkamera og ultravidvinkelkamera, foran et enkelt selfiekamera.

Alle tre kameraer bruger sensorer fra Sony. Hovedkameraet i Sony IMX766 på 50 megapixel, ultravidvinkel en 12 megapixel IMX363-sensor og frontkamera en 12 megapixel IMX663.

Hovedkameraet gemmer på en 6-akset hybrid gimbal-stabilisator, som skulle være tre gange så effektiv som optisk stabilisering. Ultravidvinkelkameraet har synsvinkel på 113 grader og autofokus. Dette kamera kan også anvendes til makrofotografi.

Zenfone 9
I kassen til Zenfone 9.

Pris og tilgængelighed på ASUS Zenfone 9

Hvad koster Zenfone 9 her i Danmark? ASUS Zenfone 9 kommer i tre varianter og i fire farver. Se de danske priser her:

  • Pris på Zenfone 9 med 8 GB og 128 GB lager er 5.799 kroner.
  • Pris på Zenfone 9 med 8 GB og 256 GB lager er 6.499 kroner.
  • Pris på Zenfone 9 med 16 GB og 256 GB lager er 6.999 kroner.

ASUS Zenfone 9 er ifølge producenten på vej ud til butikkerne allerede nu.

Se også: Sammenlign priser på telefoner fra ASUS