ASUS ZenFone AR: Verdens første telefon med 8 GB RAM

Den første smartphone med hele 8 GB RAM er netop lanceret. Det er ASUS, der denne gang er først med den nye topmodel ZenFone AR.

ASUS ZenFone AR: Verdens første telefon med 8 GB RAM

Det er blot præcis to år siden, at ASUS overraskede med den første smartphone med 4 GB RAM, og siden da er konkurrencen om at lave smartphones med den største mængde RAM steget markant.

Læs også: ASUS lancerer ZenFone 3 Zoom med optisk zoom og gigantisk batteri

Ved CES 2017 er den første smartphone med den dobbelte mængde – hele 8 GB RAM – blevet annonceret allerede 10 måneder efter den første smartphone med 6 GB RAM, vivo Xplay 5 Elite, blev afsløret. I år er det nok engang ASUS, der sprænger grænsen for mængden af RAM i en smartphone.

ASUS ZenFone AR
Foto: ASUS

Første smartphone med 8 GB RAM og både Daydream og Tango

Producenten har nemlig lanceret topmodellen ZenFone AR, som er en toptunet telefon klar til underholdning. Som navnet indikerer, understøtter telefonen nemlig ikke kun Googles nye standard inden for virtual reality kaldet Daydream ligesom flere andre nye topmodeller, men også Googles anden standard inden for augmented reality (AR) kaldet Tango.

Dermed er ZenFone AR verdens første smartphone med 8 GB RAM, men også den første smartphone, der både understøtter Daydream og Tango.

Læs også: Apple satser stort på Augmented Reality

8 GB RAM i en Android-mobil kan umiddelbart virke en anelse voldsomt i en tid, hvor det endnu er normalt med samme mængde RAM i mange bærbare computere, men det kommer til sin ret ved de mange krævende opgaver, som de to teknologier kræver.

ASUS ZenFone AR
Foto: ASUS

ZenFone AR er en 5,7” stor telefon med en AMOLED-skærm, der gemmer på en WQHD-skærmopløsning bestående af 1.440 x 2.560 pixels – mere end rigeligt til at levere et skarpt og detaljeret billede til brug med et Daydream-kompatibelt virtual reality-headset.

Adreno 530-grafikchippen i Snapdragon 821-processoren skal derfor arbejde derudad for at pushe de mange pixels og samtidig rendere den krævende grafik til både virtual reality og augmented reality. ASUS skriver på sin hjemmeside, at ZenFone AR klarer opgaven ’med lethed’. Vil du derfor have den ultimative arbejdshest til tidens nyeste teknologier, er ZenFone AR det oplagte bud.

For at telefonen ikke overopheder eller throttler – det vil sige skruer ned for ydelsen – har ASUS implementeret et varmerør inde i telefonen, som leder varme fra processoren væk fra telefonen og dermed holder temperaturen nede. Teknologien er dog set før, bl.a. i Samsung Galaxy S7, så her kan ASUS ikke bryste sig af at være verdens første.

ASUS ZenFone AR
Foto: ASUS

En del af oplevelsen ved især virtual reality er lyden, og det er naturligvis også i højsædet i ASUS ZenFone AR. Her er ASUS’ SonicMaster 3.0-teknologi at finde, hvor en NXP Smart-forstærker leverer krystalklar 24-bit-lyd med en bitrate på 192 kHz. Med teknologien DTS HEADPHONE:X opnår ZenFone AR også virtuel 7.1-lyd i dit headset, så du får fornemmelsen af et meget større lydbillede i virtual reality.

Kameraet er også en central del for augmented reality-teknologien. Her sidder der en Sony IMX318-sensor på hele 23 megapixel, som har en blænde på f/2.0. Sensoren suppleres af en bevægelsessensor og en infrarød sensor, som registrerer bevægelser og afstande til objekter rundt omkring dig til brug i Tango-kompatible apps.

Læs også: ASUS ZenFone 3 Deluxe: Første mobil med Snapdragon 821

Ligesom med telefonen ZenFone 3 Zoom, som ASUS har lanceret samtidig med denne, kendes prisen endnu ikke. Det er også uvist, om ZenFone AR kommer til Danmark.