Avis: Apple vil også investere i LG’s OLED-skærme

Det er ikke kun Google, der vil investere milliarder af kroner i OLED-skærmpaneler fra LG. Også Apple er klar med den store pengepung, skriver avis.

Avis: Apple vil også investere i LG’s OLED-skærme

Apple er i dialog med LG’s datterselskab, LG Display, om at investere mellem 11,5 og 17,1 milliarder kroner i opførelsen af en ny fabrik kaldet E5, som skal producere LG’s 6. generations OLED-skærmpaneler til brug i kommende iPhones. Det skriver den sydkoreanske finansavis The Investor.

Ifølge avisen skulle begge parter være enige om at indgå et fremtidigt samarbejde, men der er dog endnu ikke klarhed over, hvor mange OLED-skærmpaneler der skal produceres samt hvornår produktionen skal skydes i gang. Det er noget, som vil blive diskuteret på et bestyrelsesmøde næste måned, skriver avisen.

Læs også: Google vil investere 6 mia. kr. i LG-skærme til nye Pixel-mobiler

LG skulle angiveligt have haft problemer med at anskaffe en avanceret vakuummaskine fra Canon Tokki, som produceres i et meget begrænset antal. Den er ifølge avisen verdens mest avancerede maskine til at fremstille OLED-skærmpaneler, og derfor har det også været vigtigt for LG Display at få fat i sådanne maskiner for at kunne være interessant for Apple at indgå et samarbejde med. Det lykkedes for nyligt LG Display at få fat to maskiner. Dermed er der udsigt til, at LG Display kan være mulig leverandør for Apple i starten af 2019, lyder det fra anonyme kilder i industrien.

Både LG og Samsung skal levere skærme til Apple

For LG Display er det ganske gode nyheder, da Samsung lige nu er altdominerende på markedet for OLED-skærmpaneler i størrelserne 5-6″, mens LG Display til gengæld har bedre fat i markedet for OLED-skærmpaneler til tv end Samsung har.

Også for Apple vil det være at foretrække at få en god aftale i hus med LG Display, da den californiske it-gigant har tradition for at benytte sig af flere leverandører, hvilket giver en større sikkerhed i forhold til eventuelle problemer med leveringen eller kvaliteten. Den anden leverandør ventes at være Samsung, og her forlød det så sent som i går, at Samsung vil investere op til 137 milliarder kroner på at opføre verdens største OLED-fabrik.

Læs også: Apple bestiller hele 70 mio. Samsung OLED-skærmpaneler

Her er det forventningen, at Samsung Display skal levere OLED-skærmpaneler til både Apple og Samsung i de kommende år. Siden 2015 har Samsung Display også arbejdet på at udvide den nuværende fabrik til at kunne producere OLED-skærme til Apples kommende iPhone 8 – noget der dog synes at have været lidt problemer med, da produktionen af OLED-skærme til iPhone 8 har været forsinket. Indtil videre har Apple dog ikke haft andre muligheder end at benytte Samsung, og derfor vil it-giganten altså investere i LG’s kommende skærmpaneler.

”Samsung Display er den eneste producent af skærme, der indtil videre lever op til Apples strenge krav. LG Display menes at leve omkring 70 % op til kravene, mens kinesiske producenter af skærme stadig kæmper med at indhente LG,” siger en anonym kilde i industrien til avisen.

Med udsigt til en stor investering fra Apple ser det altså ud til, at kampen om at få fat i OLED-skærmpaneler intensiveres, og med store kunder hos både LG Display og Samsung Display i de kommende år vil der formentlig være noget tættere konkurrence, end der har været hidtil.

Også Google har ifølge kilder vist interesse i at benytte LG Display som leverandør af OLED-skærme til de kommende Pixel-smartphones, da Samsung skulle have de førnævnte problemer med at producere nok skærmpaneler. Google skulle derfor have investeret 6 milliarder kroner i skærmproducenten.