BlackBerry har givet op, kører Android i nyeste opdatering

BlackBerry har forsøgt sig med eget styresystem til smartphones, men noget tyder på at de fremover vil bruge Android

BlackBerry har givet op, kører Android i nyeste opdatering

BlackBerry 10 blev lanceret for et år siden som RIMs platform til smartphones. Nu tyder meget på at BlackBerry har droppet deres egen platform med den seneste opdatering og blot bruger Android.

I en video kan du se smartphonen BlackBerry Z30 med nyeste opdatering, BalckBerry 10.2.1, hvor en bruger har fået adgang til systemet bag ved at installere Android launcheren Nova. BlackBerry 10.2.1 skulle således køre Android 4.2.2, så altså ikke den nyeste version.

En Launcher er et program der ligger sig oven på det eksisterende og laver et nyt design med genveje til apps og indstillinger.

Desværre kan man ikke bruge apps med Nova launcheren, da app’sne blot går ned. Så ind til videre kan man ikke køre normale Android apps, men må nøjes med dem der er i det normale BlackBerry 10 system. Det vidner dog om at BlackBerry har kastet håndklædet i ringen og indser, at hvis der skal være de apps som brugerne efterspørger, så er det nemmere blot at køre Android.

Da BlackBerry altid har fokuseret meget på sikkerhed og Android ofte bliver kritiseret for mangel på samme, så er det nye BlackBerry 10.2.1 heller ikke en helt normal Android version, da 10.2.1 er blevet trimmet godt og grundigt hvilket formentlig også er årsagen til at apps ikke kan starte i Nova.

Du kan se en lille video herunder og hvis dette er sandt, ja så bliver det interessant at se om BlackBerry kan få ny vind i sejlene.

Er BlackBerrys egen version af Android den rigtige vej at gå?