B&O PLAYs lydmodul til LG G5 virker med mange andre smartphones

Det er ikke kun med den nye LG G5, at du kan få bedre lydoplevelse med B&O PLAYs smarte hi-fi-modul. Modulet kan nemlig tilsluttes mange andre smartphones.

B&O PLAYs lydmodul til LG G5 virker med mange andre smartphones

Da LG G5 blev lanceret forud for Mobile World Congress, trak især én funktion overskrifter: Bunden med batteriet som kan skubbes ud og skiftes ud med andre moduler, heriblandt et lydmodul – eller en såkaldt DAC (digital to analog converter) – fra danske B&O PLAY.

Modulet fungerer ved ganske simpelt at tage batteriet ud af LG G5, indsætte det i det nye modul og til sidst skubbe det op i mobilen, og så er du kørende med 32-bit hi-fi-lyd og en lille forstærker. Det viser sig dog, at de fleste andre smartphones også kan få løftet lydkvaliteten med det lille B&O PLAY-modul.

Læs også: LG G5 – hands-on med det modulære flagskib [WEB-TV]

Hvis du ikke skal bruge modulet med LG G5, kan du nemlig klikke endnu en del på modulet, så der nu er en USB Type C-port til rådighed. Herefter er det blot at tilslutte enhver anden smartphone med USB Type C-stik såsom Nexus 6P, Microsoft Lumia 950 (og XL) og OnePlus 2. Alternativt kan du også tilslutte andre smartphones med MicroUSB eller Lightning med et kabel, der konverteres til USB Type C.

Det forudsætter selvfølgelig, at styresystemet i din smartphone understøtter muligheden for, at en sådan DAC overtager lydstyringen på din smartphone gennem et headset tilsluttet i den med et ganske almindeligt 3,5 mm jack-stik. Heldigvis gør både Android 5.0 og nyere samt iOS dette.

LG har endnu ikke løftet sløret for, hvornår hverken LG G5 eller moduler som dette fra B&O PLAY kan købes, lige som priserne også endnu er ukendte. Se demonsteret i videoen herunder, hvordan B&O PLAY-modulet til LG G5 kan fungere med mange andre smartphones.

Opfølgning på sagen

Vi følger op med den seneste udvikling. mobilsiden fulgte op på sagen. 3/3/2016 gik vi videre med et indlæg med tematikken Første smartphone med 6 GB RAM lanceret: vivo Xplay 5 Elite – Den videre beretning kan læses her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..