Dårligt nyt om Samsung Galaxy S24

Der er nu dårlig nyt om Samsungs næste generation af flagskibsmobiler, Galaxy S24-serien, der forventes lanceret i starten af næste år.

Dårligt nyt om Samsung Galaxy S24

Samsung har kun lige præsenteret deres to nye foldbare telefoner, Galaxy Z Flip5 og Galaxy Z Fold5, og nu er der allerede informationer om næste års Galaxy S24. Og det er altså ikke de bedste nyheder, hvis man skal tro rygterne.

Se også: Test af mobiltelefoner

Galaxy S24 går tilbage til Exynos

Rygterne går nemlig på, at Samsung i Europa vil udstyre Samsung Galaxy S24-telefonerne med deres egen Exynos-chipset, men kun for i Europa.

Og hvorfor er det så en dårlig nyhed? Det var faktisk først med den nuværende Galaxy S23, at Samsung skiftede deres egne Exynos-chipset ud med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2. Hvorfor det blev sådan vides ikke, da de tidligere har brugt deres egne chipset i de Europæiske modeller. Men det var dog en god nyhed.

Exynos-chipsettet har nemlig ikke det bedste ry. Tidligere tests har vist, at Snapdragon-varianter af Galaxy S-telefoner har været Exynos-modeller overlegne, både på ydeevne, batterieffektivitet og ikke mindst på kamerakvalitet. Sådan var det med Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy S21 og Galaxy S22.

Går det som tidligere, er det altså sandsynligt, at Galaxy S24-serien herhjemme bliver en dårligere variant end den amerikanske.

Vi kan dog håbe på, at dette ikke vil være tilfældet med Exynos-chipsettet, der sidder i Galaxy S24.

Læs også: Topmodel på tilbud: iPhone 14 Pro og Galaxy S23 Ultra

Galaxy S24 får Exynos 2400

Den europæiske Galaxy S24 skulle blive udstyret med Exynos 2400, der er et chipset med 10 kerner bygget på en 4 nm arkitektur og med Xclipse 940 GPU.

Til sammenligning vil den amerikanske og kinesiske variant få Snapdragon 8 Gen 3. Vi krydser fingre for, at Samsung denne gang har bedre styr på deres eget chipset.

Andre rygter om Galaxy S24 lyder, at skærmen kommer helt op på 2.500 nits lysstyrke, hvor nuværende Galaxy S23 Ultra topmodel “kun” rammer 1750 nits.

Se også: Sammenlign priser på Samsung-telefoner