Det er slut for den danske smartphone ID1 fra ID2ME.

Tilbage i januar 2016 blev den danske smartphone, ID2ME, lanceret. Der var store ambitioner, men nu er det desværre forbi. Selskabet er nu gået konkurs.

Det er slut for den danske smartphone ID1 fra ID2ME.

TIlbage i januar 2016 anmeldte vi den danske smartphone, ID1, som ikke fik de bedste anbefalinger med herfra. Faktisk landede den på kun 2 1/2 stjerne ud af vores 6 stjerner. Da telefon blev lanceret var der enorme ambitioner, men der gik dog ikke mere end 2 måneder, inden prisen på telefonen faldt hele 1.000kr, ned fra 4.000kr. Telefonen kan nu findes til 649kr, og uden den “revolutionerende” launcher installeret på den.

Ifølge et dekret fra Statstidende, blev ID2ME taget under konkursbehandling af Sø- og Handelsretten.

Læs også: ID1-mobil fra ID2ME til test

Christina Agger
Christina Agger investerede meget i ID2ME. Foto: Berlinske Business

Der blev skudt omkring 10 mio. i projektet

Christina Agger stod bag ID2ME og deres mobil ID1. Hun kommer fra 10 år hos Nokia, og var klar til at satse alt på at den danske smartphone skulle blive en succes. Hun ejede mellem 66,66 ig 89,99 procent af aktierne i ID2ME, så man forstår godt hendes interesse i at ID1 skulle blive en succes. Med investorer i ryggen blev der skudt omkring 10 millioner kroner i firmaet.

Telefonen ID1 blev produceret i Kina og havde ID2ME’s egen launcher installeret. Den skulle være revolutionerende for styringen af telefonen, da al navigation var bevægelse styret. Det skulle gøre brugen af telefonen hurtigere, men endte med at blive en kompliceret proces. I marts måned 2016 blev der udvidet til Tyskland, og samtidig kom der en stor softwareopdatering til den. Det gjorde desværre ikke noget godt for mobilen, som nu er dødsdømt.

Læs også: Danske ID2ME breder sig til udlandet og sænker prisen på ID1