Det vil Nokia 9 byde på

Nøglespecifikationerne fra den kommende Nokia 9 toptelefon er registreret hos de amerikanske myndigheder

Det vil Nokia 9 byde på

Et nyt flagskib fra Nokia og HMD Global er under opsejling. Mens Nokia 8 i dag regerer over selskabets smartphone-portefølje, er afløseren – sandsynligvis kaldet Nokia 9 – lige på trapperne.

Mobilen har været en tur hos de amerikanske telemyndigheder for at blive godkendt. Informationerne derfra giver samtidig giver et indblik i hvad telefonen vil byde på af nøglekomponenter. Det skriver gsmarena.com.

Heraf kan det læses, at Nokia 9 bliver en storskærms telefon med et 5,5 tommer stort display. Denne bliver af den særlige OLED-type, hvilket lover for egenskaber som farvemætning og kontrast. Produktionen af denne står LG for, hvilket lover mindre godt, for selskabet har hidtil haft svært ved at matche OLED-specialisten Samsung og deres AMOLED teknologi.

Kræfterne leveres af samme processor som i Nokia 8 – en Snapdragon 835 octa-core. Softwaren bliver dog en generation nyere fra dag et, for Nokia 9 vil blive født med Android 8.0 Oreo. Her oplyses ikke hvor meget RAM der er ombord, men de inkluderede 128GB lagerplads skulle række til de fleste.

Batteriet rummer i alt 3.250 mAh og denne ledsages af en 18W stærk kvikoplader.

Se også:  Nye billeder kommer tæt på Nokia 9 i blå

Nokia 9
Lækkede renderinger af Nokia 9 designet. Foto: Compareraja.in

Færre megapixels end Nokia 8

Kameraerne i Nokia 9 får øjensynligt ikke nær så mange pixels at rutte med som i Nokia 8. Det er dog langt fra altid dem der i sidste ende er afgørende for fotokvaliteten.

Nokia 9 byder på et dobbeltkamera med 12+13 megapixels – nøjagtig en mindre end i Nokia 8. Selfiekameraet bliver også mindre detaljeret med 5 megapixels ombord. Her har Nokia 8 13 at arbejde med.

Kameraet i Nokia 9 kan dog byde på andre features. I selskabets seneste opdatering til deres kamera-app, er der indlagt support til både ultravidvinkel og optisk zoom – egenskaber som kan få debut i den kommende topmobil.

Der går nok ikke mange uger, før Nokia 9 får sin officielle debut. Verserende rygter peger på en lancering i Kina allerede fra den 19. januar. Den europæiske lancering kan dog komme på et senere tidspunkt – sandsynligvis omkring forårets store mobilmesse, MWC, i slutningen af februar.

Læs også:  Skjult feature i Nokia-kameraapp: Tele og vidvinkel