Din fremtidige mobiltelefon bliver måske en TCL

TCL springer nu ud som high-end smartphoneproducent, og vil ikke længere gemme sig bag Alcatel-mærket. Her er mobilerne TCL 10 Pro, TCL 10L, and TCL 10 5G.

Din fremtidige mobiltelefon bliver måske en TCL

Der sker ting og sager i elektronikbranchen i disse dage. Den store CES-messe er godt i gang og masser af nye produkter ser dagens lys. De overordnede emner er kunstig intelligens, 5G-netværk og det smarte hjem. Der er også smartphone-nyheder at spotte, hvor specielt producenten TCL har fanget deltagernes interesse.

Du kender nok ikke til TCL, men det kunne du meget vel komme til snart. TCL er en stor kinesisk elektronikproducent, der blandt laver TV, PC’er, smartlys og ikke mindst mobiltelefoner under mærke Alcatel. TCL er verdens 25. største forbrugerelektronikproducent, den 6. største TV-producent og var tilbage i 2012 i top 10 for mobiltelefoner.

Læs også: Denne mobil kan ikke foldes ud, men trækkes ud

Siden da er TCL’s fokus på mobiltelefoner blevet mindre og mindre, men det skal der laves om på nu. TCL vil fremover lancere high-end mobiltelefoner under eget navn og vil, ifølge Shane Lee, der er General Manager for TCL, konkurrere på ethvert marked over hele verden.

Samme med denne spændende nyhed lancerede TCL tre nye mobiltelefoner: TCL 10 5G, TCL 10 Pro og TCL 10L. Udover disse tre mobiltelefoner er TCL langt i udviklingen af en foldbar mobil.

TCL 10 5G
TCL 10 5G er producentens første 5G-mobil. Foto: TCL

TCL 10 5G

TCL 10 5G er producentens første 5G-mobil og kommer med Qualcomms Snapdragon 765G-chipset, der er et af de nyeste på markedet.

Mobilen er udstyret med en stor skærm med punch-hole kamera. Bagside er i glas og har en meget interessant design. Bagsiden byder derudover på en kapacitiv fingeraftrykslæser og en kameraø med fire kameralinser og to LED-flash. Mobilens primære kamerasensor er på 64 megapixel, men derudover ved vi desværre ikke mere om kameraet.

TCL 10 Pro
TCL 10 Pro har buet skærm med teknologi fra deres TV-skærme. Foto: TCL
TCL 10 Pro
TCL 10 Pro har indbygget fingeraftrykslæser i skærmen. Foto: TCL

TCL 10 Pro

TCL 10 Pro er producentens flagskib og er designmæssigt nærmest identisk med 10 5G-modellen, men har en anden type skærm, der benytter teknologi fra TCL’s TV-skærme. Det er en AMOLED-skærm med en dråbeformet notch, der indeholder et frontkamera.

Bagsidens design er ikke helt så speciel som 5G-modellens, men minder mere om noget vi er vant til at se. TCL 10 Pro har også fire kameraer, med en primær sensor på 64 megapixel, og to LED-flash og kan tage makrobilleder.

Som den eneste af de tre mobiler har denne fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. TCL 10 Pro holder desuden fast i 3,5mm jackstik. Prismæssigt vil den ligge et sted mellem en OnePlus 7T Pro og en Galaxy S10.

TCL 10L
TCL 10L er den billigste af de tre mobiler, men er stadig udstyret med fire bagkameraer. Foto: TCL

TCL 10L

10L er den billigste af de tre mobiler fra TCL, men har alligevel fået et quad-kamera og punch-hole skærm.

Under de fire bagkameraer og to LED-flash, finder man en kapacitiv fingeraftrykslæser. Kameraets primære sensor er på 48 megapixel.

Under dette års Mobile World Congress vil der komme langt flere informationer om de tre mobiler fra TCL, hvor de vil blive officielt lanceret. Mobilsiden.dk deltager selvfølgelig i MWC 2020 og vil dække TCL’s lancering.