Disse smartphones lancerer Huawei i 2018

Et lækket billede viser angiveligt en komplet liste af smartphones, som Huawei lancerer i løbet af hele 2018.

Disse smartphones lancerer Huawei i 2018

Det går glimrende for Huawei, som år efter år vokser sig større og større på smartphonemarkedet. Derfor har producenten naturligvis også en sikker plan for, hvordan den vil fortsætte væksten i 2018. Der er bare det problem, at alle Huaweis planer for næste år angiveligt er blevet lækket.

Læs også: Rygte: Huawei på vej med ny smartphoneserie med vilde kameraer

Billedet stammer fra den israelske hjemmeside Gadgety. Det viser en bærbar computer, hvor en såkaldte’roadmap’ eller køreplan for det kommende år er vist i en PowerPoint-præsentation. På præsentationen ses både Huaweis logo og et logo tilhørende firmaet Electra. Sidstnævnte ejer firmaet Alpha Telecom, som er officiel distributør af Huaweis mobiler i Israel.

Rami Hazan, som er direktør i Electras teleafdeling, skulle angiveligt have vist denne præsentation, og så har nogen altså været hurtige til at snuppe et billede af den.

Huawei 2018 roadmap
Foto: Gadgety.co.il

Ny Honor-mobil hvert kvartal og P20-serie

Det mere interessante er dog de mange enheder, som er vist i præsentationen. Her er de opstillet kvartal for kvartal, så det nemt kan ses, hvilke modeller der kommer i løbet af de forskellige årstider. Ikke overraskende kommer der en ny generation af en lang række eksisterende Huawei-enheder.

Ifølge planen kan du se frem til tre helt nye smartphones i 1. kvartal: En Honor 1 samt to modeller med kodenavnene ’Maya’ og ’Salina’. De nærmere detaljer om alle tre modeller kendes endnu ikke.

Læs også: Læk: Huawei P11 får iPhone X lignende hak i displayet

I 2. kvartal lanceres nye smartphones i P-serien, hvilket bliver tre efterfølgere til de nuværende P10-mobiler. Ifølge direktøren i Electra kan du forvente en P20, P20 Plus og en P20 Lite og altså ikke P11, som ellers ville være nærliggende. Det er værd at bemærke, at præsentationen viser, hvornår telefonerne kommer i handlen i Israel. Taget i betragtning at Mate 10 Pro og Mate 10 Lite først kommer til Israel i næste kvartal, må alle enhederne i præsentationen formodes at blive afsløret en måned eller to før de perioder, de er vist under. Derudover ventes en Honor 2-mobil også at blive lanceret i 2 kvartal, viser billedet.

Det går lidt mere stille for sig i 3. kvartal, hvor der kun kommer en Honor 3 i handlen. Og som det hurtigt kan anes, kommer der endnu en Honor-mobil i 4. kvartal, nemlig en Honor 4. Dermed lancerer Huawei en Honor-mobil hvert kvartal. 4. kvartal byder desuden på Mate 11 Pro og Mate 11 Lite.

Israel får ikke den almindelige Mate 10 i handlen, og det sker altså heller ikke med næste års Mate 11. Den må dog stadig formodes at komme på markedet næste år, selv om den ikke kommer til Israel ifølge præsentationen.

Øvrige Huawei-nyheder på vej

Foruden smartphones har Huawei også flere andre nyheder undervejs. 1. kvartal byder på en 4G-router med navnet B618, en Band A2-aktivitetsmåler, en smart vægt og et 360 graders kamera som vist i præsentationen. I 2. kvartal kommer endnu en 4G-router kaldet B525 – og det var det. Der er altså masser at se frem til fra Huawei i det kommende års tid.