Disse telefoner fra 2016 er nemmest og sværest at reparere

Firmaet iFixit har kigget tilbage på det forgangne år og har fundet frem til de smartphones fra 2016, der er nemmest og reparere hjemmefra.

Disse telefoner fra 2016 er nemmest og sværest at reparere

Der er stor forskel på, hvor nemt det er at reparere forbrugerelektronik såsom smartphones – både imellem producenter, men også imellem modeller. Hvis en nem reparation af smartphones derfor er i højsædet hos dig, er firmaet iFixits såkaldte teardowns (demonteringer) af smartphones et glimrende redskab til at finde den rette smartphone.

Som afrunding på dette år har firmaet nu udgivet en sammenfatning af de smartphones, der er blevet skildt ad og analyseret i løbet af 2016. Det har resulteret i en liste over de smartphones, der er henholdsvis mest og mindst anbefalelsesværdige, hvis en nem reparation er en vigtig faktor for dig.

Læs også: Kan det betale sig at få mobilen repareret? [TIP]

I bedømmelsen af, om en telefon er nem at reparere, tæller faktorer som om designet er modulært, udskifteligt batteri, standardskruer og en nem udskiftning af skærmen. Modsat trækker unødvendig brug af lim, loddede komponenter og komplekse konstruktioner ned i bedømmelsen.

LG G5 er nemmest at reparere – Samsung Galaxy S7 er sværest

Her er det LG G5, der topper listen med en bedømmelse på 8 ud af 10 mulige point. Batteriet er udskifteligt, og komponenterne er modulære. Den er med andre ord den nemmeste telefon at reparere i 2016 ifølge iFixit.

2. pladsen indtages af Google Pixel og Pixel XL med 7 point, der også har modulære komponenter, så de nemt og billigt kan udskiftes. En reparation kan dog nemt ødelægge skærmen. Ved de fleste reparationer er det dog netop skærmen, der skal udskiftes, så det spiller ikke en rolle i de mange tilfælde.

Apples iPhone 7 følger herefter – også med 7 point, hvor det ikke volder de store problemer at udskifte batteriet og skærmen. Til gengæld kræver det fire forskellige skruetrækkere, hvilket gør processen noget sværere og dyrere. Skærmen og batteriet er også nemt at udskifte på iPhone SE, som indtager en 5. plads med 6 point. Til gengæld er det nemt at ødelægge kablet til TouchID-sensoren under reparationen.

Læs også: Apple AirPods er så godt som umulige at reparere

I den dårligere ende kommer Samsungs seneste to topmodeller. Først Galaxy Note 7 med 4 ud af 10 point, hvor nogle af komponenterne er modulopbyggede og nemme at udskifte. Telefonen er til gengæld svær at åbne, og batteriet er heller ikke nemt at udskifte.

De to smartphones i 2016, der har fået den dårligste bedømmelse, og som derfor er sværest at reparere ifølge iFixit, er Samsung Galaxy S7 og S7 edge. Da telefonerne mere eller mindre er en sandwich af glas foran og bagpå, er de meget svære at reparere. De får derfor en bedømmelse på kun 3 ud af 10 mulige point. Helt skidt står det dog ikke til, da bedømmelsen stadig er noget bedre end karakteren 0, som Apples AirPods for nyligt fik tildelt af iFixit.

Husk at du kan finde dit nærmeste lokale værksted på Mobilpriser.dk samt se priser og Trustpilot-score