EU Kommissionen vil tvinge Apple til at skifte til USB-C senest 2024

EU er klar med lovgivning, der skal sikre fælles standard for opladere til telefoner - det går særligt udover Apple, der da også stritter imod.

EU Kommissionen vil tvinge Apple til at skifte til USB-C senest 2024

EU Kommissionen kommer snart med et lovforslag, der tvinger telefonproducenter til at bruge en fælles standard til opladning, nemlig USB-C. Og det er kedeligt nyt for Apple.

EU vil lovgive så vi får fælles USB-C-oplader

Vi har i årevis hørt om forskellige forsøg fra EUs side om at lovgive mod Apples egen opladningsstandard til sine telefoner, den der hedder Lightning. Og nu lader det altså til, at Kommissionen tager forsøgene videre til næste niveau.

EU Kommissionen har nemlig fremlagt et lovforslag, der tvinger producenterne til at bruge en fælles standard for opladning. Det skal gælde fra midten af 2024.

Nu bruger de fleste producenter allerede den samme standard for opladning, nemlig USB-C. Det er kun Apple, der står udenfor, så lovgivningen er helt klart rettet mod dem.

Se også: Telefoner  med hurtig opladning

Skal give mindre skrot

Med lovforslaget ønsker EU Kommissionen have en harmoniseret opladningsstandard, hvilket også inkluderer alle de producenter, der har deres egen individuelle protokol for lynopladning, men som ikke fungerer mellem de forskellige mærker.

Det kræver også, at producenterne stopper med at sende et opladerstik med i æsken som standard. På den måde bliver der også skabt mindre elektronisk skrot.

Apple har naturligvis længe modarbejdet EUs forsøg på at standardisere opladningen med argumentet, at en lovgivning på området bliver en hindring i innovation. Sjovt nok var Apple den første producent til at fjerne opladningsstikket fra æskerne med nye iPhones.

Se også: Nyheder om IT, tele og tech