Europæernes foretrukne smartphone er fundet

Det europæiske folkefærd er vilde med én bestemt smartphone, viser en ny undersøgelse.

Europæernes foretrukne smartphone er fundet

En spørgeundersøgelse af 5.000 europæiske forbrugere og 2.250 europæiske IT-specialister konkluderer, at 40 procent af de der skal ud og købe ny smartphone – planlægger at anskaffe sig en iPhone.

Det skriver Computerworld.

Spørgeundersøgelsen er lavet af analysefirmaet Yankee Group, og hele undersøgelsen udkommer i juli måned, men nogle af resultaterne er allerede nu blevet offentliggjort.

Resultaterne tegner her et billede af, at Apple fortsat vil være i spidsen på det europæiske smartphone-marked med hele 40 procent nye købere. Android ligger på andenpladsen, hvilket 19 procent af de adspurgte forventede at vælge, næste gang de skulle skifte mobiltelefon.

BlackBerry ligger overraskende nok på tredjepladsen med 17 procent, så de amerikanske producenter har godt fat i det europæiske mobilmarked. Nokia er kun at finde på fjerdepladsen med 15 procent.

– “Disse resultater fremhæver Apples fortsatte styrke i det europæiske smartphone-marked og specifikt Apple-brandets fænomenale tiltrækningskraft,” påpeger Declan Lonergan, der er vice president for analyse hos Yankee Group.
 

Læs også Pressemeddelelse 

Mere til nyheden

Der er udvikling i sagen. Siden vi bragte artiklen er der sket mere. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. Allerede d. 24/6/2011 fulgte vi historien op med artiklen 100.000 tablets og 1,5 mill smartphones i DanmarkKlik her for artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..