Fejl får flere Android-mobiler til at genstarte under nødopkald

En foruroligende fejl har bredt sig til flere Android-mobiler. Dusinvis af brugere oplyser, at deres telefoner genstarter, når de ringer til alarmcentralen.

Fejl får flere Android-mobiler til at genstarte under nødopkald

En af de måske mest vitale funktioner i en smartphone – muligheden for at kunne foretage nødopkald til alarmcentralen – svigter flere ejere af en række Android-smartphones for tiden.

Det hele begyndte tidligere på ugen, da diskussioner med hundredvis af kommentarer opstod på blandt andet hjemmesiden Reddit (tråd 1, tråd 2, tråd 3, tråd 4). Her blev der blandt andet delt en video på Facebook, som viser, at en OnePlus 5 genstarter, når der bliver ringet op til 911.

Læs også: Ejere af Oneplus 5 melder om flere børnesygdomme

Fejlen optræder ikke i det øjeblik opkaldet foretages, men mistænkes for at have noget at gøre med, at opkaldsappen efter lidt tid prøver at vise brugerens GPS-placering, som også sendes videre til alarmcentralen.

Det tydede først på, at problemet kun berørte OnePlus 5, men det billede ændrede sig hurtigt. Først og fremmest tilbagekaldte ASUS alle varianter af dets ZenFone 3-smartphones i Canada og USA for cirka to uger siden på grund af præcis samme problem, men også andre telefoner har haft problemet ifølge flere brugere. Blandt andet en Samsung Galaxy S7 edge, Samsung Galaxy S5, LG G3, Sony Xperia Z3, Motorola Moto G5 og OnePlus 3.

Det ser dog ikke ud til, at fejlen rammer alle, da andre brugere af samme telefoner ikke kan reproducere den ret alvorlige fejl, blandt andet en ejer af OnePlus 5 og Samsung Galaxy S7.

Læs også: Problemer med at få softwaren klar kan forsinke iPhone 8

Ligeså er det endnu uvist, om fejlen kun omfatter 911, som primært benyttes i USA og Canada, men også en række andre lande. Der er dog få personer, som oplever, at OnePlus 5 også genstarter, når den britiske alarmcentral på forsøges at blive ringet op på nummeret 999. Det er ikke til at sige med sikkerhed endnu, om det påvirker ejere af Android-telefoner i Danmark og hele Europa, som skal ringe til 112. En enkelt person skriver dog, at en bekendt oplevede problemet efter at ringe 112 op.

OnePlus oplyser dog til Mobilsiden.dk, at “så vidt vi ved, har det ikke påvirkeret kunder, der ringer 112”.

OnePlus har udsendt en softwareopdatering

Da problemet for alvor først fik opmærksomhed, da det påvirkede OnePlus 5 efter offentliggørelsen af Facebook-videoen, satte OnePlus straks al mandskab ind for at finde frem til fejlen. Det lykkedes ifølge manden bag videoen, Nick Morrelli, ved at OnePlus fik tilsendt en logfil, som viste årsagen til fejlen. Sidenhen har OnePlus lavet en opdatering, der retter fejlen, og har testet den på brugerens OnePlus 5 – og det skulle have rettet problemet.

Det bekræfter OnePlus over for Mobilsiden.dk og fortæller også, at der man klokken 13:00 netop har startet udrulningen af en softwareopdatering til alle brugere:

‘Vi har været i kontakt med kunden og har testet en softwareopdatering, der har løst problemet (..) Vi har startet udrulningen af softwareopdateringen. Tidspunktet kan variere alt efter område. Vi opfordrer OnePlus 5-brugere til at downloade opdateringen. Hvis brugere ikke har modtaget en notifikation, bedes de tjekke efter opdateringen ved at gå til “Indstillinger” » “Systemopdateringer”.