Første rigtige billeder af Samsung Galaxy Note 5 ude

De første rigtige billeder af Samsungs næste store Galaxy Note 5-topmodel er kommet frem, efter adskillige 3D-renderinger har afsløret designet.

Første rigtige billeder af Samsung Galaxy Note 5 ude

Samsung står snart over for at skulle lancere sit næste helt store flagskib: Galaxy Note 5, som på mange punkter er i stil med den populære Galaxy S6 – blot endnu større, kraftigere og selvfølgelig med den obligatoriske S Pen.

Hen over de foregående uger har adskillige 3D-renderinger vist designet frem. De helt nye billeder stemmer, ikke overraskende, helt over ens med, hvad rygterne om designet har peget på.

Læs også: Samsung Galaxy Note 5 og S6 edge+ i butikkerne 21. august

Det er hjemmesiden MobileFun, som kan afsløre designet på den næste Samsung-topmodel. Samtidig har Twitter-tipsteren, OnLeaks, allieret sig med en designer, der ud fra 3D-renderingerne har skabt særdeles troværdige billeder af telefonen, som er tæt på identiske med den ægte vare.

Hvad er så nyt på designfronten med Galaxy Note 5 i forhold til forgængeren, Note 4? Ikke meget. Det er samme flade design med skarpe kanter og hjørner som tidligere, og Home-knappen er uforandret i både placering og udseende.

Læs også: Specifikationer på Samsungs runde smartwatch afsløret

I stedet er det de små detaljer, der er ændret ved. Kanten rundt om skærmen ser ud til at være minimeret en anelse, mens de to sensorer over Samsung-logoet har skiftet side. Frontkameraet er rykket en tand længere til højre, og det er sådan set, hvad der er sket af ændringer på forsiden.

Samsung Galaxy Note 5

Specifikationer i absolut topklasse

Alle nyhederne skal i stedet findes inde i telefonen, hvor hardwaren står over for en sædvanlig stor opgradering.

Som altid er intet endnu bekræftet af Samsung selv og er derfor kun rygter og spekulationer, men de er til gengæld ganske sikre efterhånden.

Skærmen bliver nemlig 5,67” og får en høj QHD-opløsning, som med andre ord vil sige 2.560 x 1.440 pixels. Det giver en pixeltæthed på 518 pixels per tomme og er absolut i den høje ende, om end det ikke er den højeste pixeltæthed af alle smartphones. Den titel bærer Galaxy S6 stadig med hele 577 pixels per tomme.

Læs også: Disse topmodeller kan du forvente dette efterår

Processoren bliver Samsungs egen kraftige Exynos 7422, som er en lille opgradering i forhold til den Exynos 7420-processor med 8 kerner, der sidder i Galaxy S6. og S6 edge.

Kameraet bag på bliver på 16 megapixel lige som Note 4, men om sensoren er skiftet ud med en bedre, vides endnu ikke. Foran til selfies sidder et 5 megapixel kamera, så du kan få knivskarpe selfies med på vejen.

Batteriet på 3.220 mAh i Samsung Galaxy Note 4 er relativt stort, men det bliver endnu større i Note 5: Faktisk over en fjerdedel større. Det får nemlig en kapacitet på intet mindre end 4.100 mAh og bliver derved det største batteri i en hele serien af Galaxy S- og Galaxy Note-smartphones.

Samsung Galaxy Note 5

I butikkerne allerede om en måned

Et tidligere rygte pegede på, at Samsung valgte at fremskynde udviklingen og produktionen af den store Galaxy Note 5 for at komme Apple med sine kommende iPhone 6s og 6s Plus i forkøbet.

Da lød datoen for offentliggørelsen af telefonen på den 12. august med en forventet ankomst i butikshylderne den 23. august.

Senest forlyder det dog, at offentliggørelsen af den næste Samsung-topmodel bliver udskudt en dag til den 13. august ved en Unpacked-event i New York.