Første smartphone med hele tre bagkameraer på vej

Den kinesiske producent vivo arbejder på en smartphone, der har intet mindre end tre bagkameraer og et dualkamera på fronten. Se de første billeder her.

Første smartphone med hele tre bagkameraer på vej

Lige som dualkameraer for alvor er ved at vinde indpas i smartphones, begynder den næste trend at vise sig: triplekameraer – eller tre kameraer på bagsiden.

Læs også: Qualcomm lancerer fingeraftrykslæser, der virker under skærmen

Syv billeder af den endnu ikke lancerede smartphone vivo Xplay 7 med kodenavnet X20 viser nemlig et kamerahus, der huser hele tre sensorer. Dermed bliver den verdens første smartphone med et tredobbelt bagkamera. Man kan dog undre sig over manglen på en LED-blitz, som ikke synes at være at finde nogle steder.

vivo Xplay 7

Billederne er blevet delt på det kinesiske sociale medie Weibo af en bruger, som har en lang historik med lækkede smartphones. Tre af de delte billeder viser knivskarpe pressefotos, mens de resterende fire er spionfotos taget ved hvad der ligner en PowerPoint-præsentation.

Det er i sig selv bemærkelsesværdigt, at vivo Xplay 7 er udstyret med hele tre bagkameraer. Telefonen imponerer dog også med et dualkamera på fronten, så der gemmer sig altså hele fem kamerasensorer på mobilen, som ses i hvid, guld og sort.

vivo Xplay 7

Første telefon med fingeraftrykslæser under skærmen

Det er dog ikke alt, for telefonen bliver vivos første smartphone med fingeraftrykslæser skjult under skærmen. Som det ses på de tre pressefotos, er der placeret et fingeraftryk nederst på låseskærmen, som indikerer, at telefonen kan låses op ved blot at berøre skærmen med fingeren som en normal fingeraftrykslæser. Det giver mere plads til skærmen, som ser ud til at være både kurvet og have runde hjørner.

Læs også: Fingeraftrykslæsere i skærmen har problemer med hastigheden

Da vivo og Qualcomm sidst i juni måned i fællesskab introducerede den nye teknologi, der gør det muligt at bruge fingeraftrykslæsere under skærmen, blev det oplyst, at smartphones ikke vil komme med teknologien før første halvår 2018.

I forhold til denne udmeldelse er det ret tidligt, at disse billeder allerede dukker op. Om det betyder, at vivo Xplay 7 kan komme på markedet tidligere end dette, er endnu ikke til at sige. I første omgang skal den annonceres, hvilket formentlig er nogle måneder ude i fremtiden – og derefter kan der gå yderligere nogle måneder eventuelt med at optimere fingeraftrykslæseren, som menes endnu ikke at være gode nok

Læs også: Første smartphone med 6 GB RAM lanceret: vivo Xplay 5 Elite

Producenten vivo var tilbage i starten af 2016 den første producent til at lancere en smartphone med hele 6 GB RAM, og den dag i dag ser man fortsat masser af topmodeller med 4 GB RAM. At netop vivo har udsigt at introducere både et tredobbelt bagkamera og fingeraftrykslæser i skærmen som den første producent, er altså næppe et tilfælde.